Eşti aici

Noi activități catehetice derulate de Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin

20 Iunie 2020 / Învățământ

Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a organizat sâmbătă, 19 iunie, o excursie tematică pentru copii și tineri din municipiul Râmnicu-Vâlcea la Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu.

Activitatea educațională a fost coordonată de preoții Siluan-Dumitru Scurtu și Gabriel Moșteanu, slujitori la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din mun. Râmnicu-Vâlcea, și a avut menirea de a face o incursiune în cultura și spiritualitatea satului românesc prin prisma familiei.

„În dimineața zilei de 19 iunie, elevi, tineri, părinți, dar și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului, au fost cooptați într-o activitate cultural-duhovnicească a Biroului de învățământ și activități cu tineretul, care a fost desfășurată la Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu. Mai întâi, au fost vizitate muzeul, biserica de lemn din parcul conacului, iar apoi au fost interpretate cântări religioase, dar și laice. În cadrul vizitei tematice a fost susținută o cateheză despre familia creștină, fiind evidențiate pentru cei mici puterea exemplului și necesitatea prezenței unor modele care să-i ajute în creșterea frumoasă. Apoi, a fost organizat un scurt concert de chitară, iar membrii Corului de copii «Brevis» al Arhiepiscopiei Râmnicului, conduși de pr. Siluan-Dumitru Scurtu, au interpretat câteva cântări dedicate familiei și naturii. După vizitarea conacului, cei prezenți s-au deplasat la Aleea Terapeutică, un parc de relaxare în aer liber, unde au desfășurat activități recreative și sportive, au purtat discuții privind evoluția și rolul pe care familia l-a avut și îl are în societate”, a precizat pr. Gabriel Moșteanu, vicepreședintele Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: