Eşti aici

Festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

23 Iunie 2016 / Învățământ

Joi, 23 iunie, Sala Iosif Episcopul a Centrului cultural Sfântul Ierarh Calinic, a găzduit festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

Festivitatea de premiere  a debutat cu aprecierile la adresa corpului profesoral și elevilor Seminarului din partea Părintele Arhid. Codruț-Dumitru Scurtu, Directorul Seminarului „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, care  a subliniat ideea că „ avem dificila misiune de a-i apropia pe tineri de Biserică. Ne propunem revitalizarea vieții educaționale, liturgice și culturale a acestei școli de renume, prin cât mai multe acțiuni care să implice tinerii seminarişti, cu scopul de a le descoperi acestora bucuria și binecuvântarea de a fi slujitori ai Bisericii lui Hristos”.

Au fost evidențiați, în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  elevii care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură. În anul școlar 2015-2016, aceștia s-au remarcat la disciplinele teologice, dar și la concursurile interdisciplinare organizate la nivel județean sau național. Diplomelor de merit s-au alăturat și darurile din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, Înaltpreasfinția Sa oferind cărți fiecărui elev premiant.

În cuvântul de binecuvântare adresat părinților profesori, doamnelor și domnilor profesori, elevilor și părinților acestora, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a apreciat activitatea educațională desfășurată, dar și parteneriatele și proiectele culturale derulate în acest an școlar: „Îi felicităm pe profesori, întrucât cu multă râvnă au pus în mintea elevilor cunoștințe și învățături  prin care pot deveni folositori comunităților în care vor sluji. Elevii de la clasa de teologie-pastorală sunt viitorii preoți care vor îndruma la rândul lor bătrâni, tineri, și oameni din toate categoriile sociale, iar elevii de la clasa de științe sociale vor da mărturie și ei despre școala care i-a format, prin modul responsabil și jertfelnic în care își vor împlini misiunea asumată de către fiecare dintre ei în parte”. 

De asemenea, remarcând dorința corpului profesoral din cadrul Seminarului Teologic de a-i îndruma pe elevi în obținerea de noi performanțe, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că „atenția noastră asupra acestei instituții de învățământ va continua și în anii următori și vom oferi în continuare burse tuturor elevilor merituoși”.

La finalul festivității de premiere, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe elevii care vor susține examenul de bacalaureat, îndemnându-i totodată ca, împreună cu ceilalți colegi, să petreacă vacanța în buna rânduială a școlii care îi formează.  

Alte articole despre: