Eşti aici

Andra Bică, Inspector școlar general, Râmnicu Vâlcea
Andra Bică, Inspector școlar general, Râmnicu Vâlcea

Au reînceput studiile la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea

Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea și-a redeschis porțile pentru un nou an școlar. 

Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea și-a redeschis porțile pentru un nou an școlar. Astfel, marți, 15 septembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un ales sobor de preoți, consilieri și cadre didactice, a săvârșit slujba de Te Deumpentru începerea noului an școlar.

Au fost prezenți invitați de seamă ai autorităților locale, precum doamna Inspector Școlar General Andra Bică, de la Inspectoratul Școlar Județean - Vâlcea, domnul Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene Antim Ivireanul, și reprezentanți ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Vâlcea. La slujbă au participat elevii seminariști de la cele două profiluri, pastorală și artă sacră, împreună cu părinții lor.

În cadrul slujbei s-a citit Evanghelia cu Pilda Semănătorului, iar în cuvântul său de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a precizat rolul și importanța misiunii profesorilor în formarea elevilor, în sufletele cărora ei sunt datori să semene numai semințe bune, pe care mai apoi să le ajute să crească și să rodească frumos, ajutându-i pe elevi să devină oameni de nădejde ai Bisericii Ortodoxe strămoșești și ai neamului românesc. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a readus în atenția elevilor îndemnul evanghelic de a deveni și de a rămâne până la sfârșit sarea pământului și lumina lumii.

După ce au rostit cuvinte de apreciere și încurajare pentru noua generație de elevi seminariști domna Inspector Școlar General Andra Bică și reprezentanții celorlalte instituții locale prezente la eveniment, s-a vizitat clădirea Seminarului Teologic Liceal, atât sălile de clasă, cât și spațiile de cazare. Toți cei prezenți au constatat faptul că, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în decursul ultimului an au fost îmbunătățite condițiile de studiu și de cazare pentru elevii seminariști, astfel încât aceștia să aibă tot confortul necesar pentru finalizarea cu rezultate deosebite a studiilor.

Alte articole despre: