Eşti aici

Atelier de pictură și încondeiere a ouălor

29 Aprilie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Dozești din Protoieria Drăgășani s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Concursului de pictură și încondeiere a ouălor pentru Sfintele Paști.

În cadrul Parteneriatului de Cooperare dintre Parohia Dozești și Școala Gimnazială din comuna Fârtățești, părintele paroh Nicolae Diaconu i-a primit în sfânta biserică pe elevii participanți la această nouă ediție a concursului de tradiții și datini pascale, însoțiți de coordonatorul activității, doamna profesor de Religie, Ionica Diaconu. După Sfânta Liturghie, grupul catehetic de copii a expus ouăle încondeiate, cât și alte lucrări de pictură cu teme pascale, cele mai frumoase fiind premiate de organizatori.

„Ne bucurăm că și în acest An Omagial 2019, în care arătăm frumusețea și bogăția datinilor și portului popular din satul românesc am reușit împreună, în biserica satului nostru drag, să readucem bucurie și veselie inimilor dumneavoastră prin îndemânarea condeiului și coloritul viu al picturilor pe ouă - teme pascale, încadrate în atmosfera Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Mulțumim tuturor celor implicați, în special copiilor prezenți aici, cât și familiei Sorin și Elena Vlădoi, care sprijină permanent activitățile noastre culturale și tradiționale" a spus părintele Nicolae Diaconu în cuvântul său catehetic.

Alte articole despre: