Eşti aici

Activități catehetice la Școala Take Ionescu

22 Februarie 2019 / Învățământ

Joi, 21 februarie, la invitația Școlii Take Ionescu din municipiul Râmnicu-Vâlcea, părintele Septimiu Manu de la Parohia Sfântul Dumitru a participat la orele de religie.

În cadrul parteneriatului dintre instituția de învățământ și parohie a fost reafirmat în permanență faptul că „Şcoala răspândeşte cunoştinţele necesare omului cult şi dezvoltă facultăţile sufleteşti, iar Biserica cultivă spiritul şi îl înalţă, îl deşteaptă şi nutreşte sentimentele cele mai nobile, care fac pe om după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”.

Doamna profesoară Laura Lăcraru, directorul adjunct al școlii, a arătat că „profesorul de religie trăieşte bucuria revederii cu elevii săi de care se apropie cu tact şi multă dragoste, astfel încât, în timpul orelor de religie ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi învaţă să-L urmeze. L-am invitat pe părintele Septimiu Manu să vorbească elevilor despre iubirea față de Dumnezeu, față de părinți și față de semeni, despre bunătate și prietenie. Mai mult decât atât, părintele a subliniat faptul că participarea la slujbele Bisericii are ca finalitate atât trăirea credinței în comuniune eclesială, cât și educația prin participare la viața comunității”.

Întâlnirile părintelui cu elevii vor continua în perioada următoare atât la orele de religie cât și la centrul catehetic al parohiei, aflat în apropierea instituției de învățământ.

Alte articole despre: