Eşti aici

Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin” a organizat un nou pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului

12 Iunie 2017 / Învățământ

Sâmbătă, 10 iunie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, cu sprijinul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul,  a organizat un pelerinaj pentru copiii din Râmnicu-Vâlcea.

În cadrul pelerinajului au fost vizitate mănăstirile Govora, Bistrița, Hurezi și Dintr-un Lemn. „În Anul omagial al iconarilor și pictorilor bisericești au fost organizate ateliere de creație pe teme iconografice în parohiile din Arhiepiscopia Râmnicului, ateliere în cadrul cărora au fost pregătite lucrările copiilor ce au fost premiate în cadrul concursurilor naționale și locale. În mod firesc, multe dintre lucrările copiilor imită icoanele făcătoare de minuni cinstite în mănăstirile din zona Olteniei de sub munte, iar expozițiile de pictură și fotografie au inclus și prezentarea unor teme iconografice consacrate de Școala de pictură de la Mănăstirea Hurezi. De aceea, împreună cu membrii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, am dorit să oferim tinerilor merituoși din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea un pelerinaj în care să descopere frumusețea iconografiei din mănăstirile vâlcene și, în același timp, să cunoască și pictori iconari care pictează icoane în atelierele mănăstirești”, a precizat Părintele Consilier Cristian Bănuță.

Copiii au fost însoțiți de către membrii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin” și de către Părintele Ionuț Rădulescu, responsabil cu cateheza parohială în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, fiind întâmpinați cu multă dragoste în fiecare vatră monahală în care au poposit.

Alte articole despre: