Eşti aici

Activități catehetice în Parohia Zăvoieni

10 Octombrie 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului Catehetic şi Activităţi cu Tineretul, în Parohia Zăvoieni, Protopopiatul Drăgășani, s-au desfășurat activități cu caracter educativ dedicate Zilei Educației.

În cadrul parteneriatului dintre Parohia Zăvoieni  și Liceul Teoretic Măciuca s-a desfășurat  activitatea cu titlul „Lăsați copiii să vină la Mine”, activitate în cadrul căreia Părintele Istratie Vasile Narcis a evidențiat misiunea pe care Biserica o desfășoară pe plan educațional.

Schimbările politice și sociale, după anul 1989, au oferit Bisericii Ortodoxe Române posibilitatea de reafirmare a lucrării educaționale desfășurată în trecut prin înființare de școli elementare și susținerea învățământului superior, prin editarea de manuale, prin susținerea idealurilor naționale în prefețele cărților de cult sau de învățătură bisericească. Libertatea religioasă a determinat și posiblitatea tipăririi manualelor de religie, a catehismelor și a unui însemnat de titluri religioase care constituie biblioteci parohiale ori personale. Piața de literatură abundă de asemenea cu volume în care sunt dezbătute probleme ale educației tinerilor.

Cateheza cea mai eficientă se poate realiza în scaunul de spovedanie, însă organizarea unor seri duhovnicești, implicarea tinerilor în acțiuni filantropice, participarea la activitățile catehetice, ascultarea predicilor sau catehezelor susținute în diferite împrejurări, realizarea de spectacole creștine, editarea unor reviste și publicații parohiale, organizarea unor festivități în care sunt recunoscute performanțele vocaționale, a unor seri culturale sau pelerinaje, sunt tot  modalități de păstrare a unei conștiințe vii, lucrătoare și responsabile față de propria persoană, în rândul tinerilor.

Alte articole despre: