Eşti aici

Activități catehetice la Școala Gimnazială Zătreni

7 Decembrie 2019 / Învățământ

Parohia Dealu Văleni, comuna Zătreni, a organizat joi, 5 decembrie, în parteneriat cu Școala Gimnazială Zătreni, o activitate catehetică, intitulată „Sfântul Nicolae și fetele  sărace”.

Activitatea catehetică s-a desfășurat în cadrul instituției de învățământ, pentru elevii de la clasa a V-a, iar coordonatori ai acțiuni au fost profesorul de religie doamna Elena-Alina Bondoc și preotul paroh Florin-Silvius Bondoc. „Elevii au prezentat un mic program artistic  dedicat acestui sfânt numit «îndreptător credinței și chip blândețelor», iar apoi părintele paroh le-a vorbit elevilor despre viața și rolul pe care l-a avut acest mare sfânt în istoria Bisericii noastre strămoșești. De asemenea, a evidențiat rolul important al părinților in creșterea duhovnicească a copiilor, reliefând exemplul părinților drepți și credincioși ai Sfântului Ierarh Nicolae, Teofan și Nona. Copiii au aflat ca acest sfânt a crescut în duhul învățăturii și al evlaviei creștin; de mic a dus o viață aleasă și bineplăcută lui Dumnezeu; a făcut fapte de milostenie, a ajutat pe săraci, orfani și văduve; salvat de la păcat pe cele trei fete sărace, al căror tată nu avea bani pentru ele, și ca a avut o contribuție importantă împotriva învățăturii greșite a lui Arie în timpul primului sinod ecumenic din anul 325, de la Niceea.

Dimpreună cu asimilarea aspectelor mai importante despre viața și lucrarea virtuților, am dorit să-i conștientizăm pe copii că mai sunt și alți copii ai suferinței,  ai azilelor și ai străzii, care așteptă an de an să vină și la ei Moș Nicolae cu daruri și cu bucurie și că nu trebuie să rămânem nepăsători la așteptările acestora. La sfârșitul activității, copiii s-au închinat la icoana Sfântului și am cântat împreună troparul Sfântului Nicolae”, a precizat profesorul de religie doamna Elena-Alina Bondoc.

Alte articole despre: