Hram Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Calinic

 • Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea: „Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”

  Arhiepiscopia Râmnicului și-a cinstit în mod deosebit Ocrotitorul și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în perioada 4-8 mai 2022, la Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

  Duminică, 8 mai, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, i-a adunat în rugăciune pe fiii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Râmnicului, pe reprezentanții autorităților locale și centrale, ai instituțiilor de cultură, de învățământ și administrative, preoți, monahi, monahii și credincioși. La acest moment de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  8 Mai 2022
 • Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea: Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, în Oltenia

  Arhiepiscopia Râmnicului își cinstește în mod deosebit Ocrotitorul și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în perioada 14 mai-16 mai 2021, la Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, în Oltenia.

  1 Mai 2021
 • Sărbătorirea hramului Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu-Vâlcea

  În Duminica a treia după Paști, în Mitropolia Olteniei este prăznuită sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în Oltenia”. 

  1 Mai 2019
 • Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, au săvârșit astăzi, 22 aprilie, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, cu prilejul hramului. 

  22 Aprilie 2018
 • Liturghie arhierească la sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica

  La Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată astăzi, cu prilejul hramului acesteia, Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica,  de către un sobor de 8 ierarhi, în prezența a mii de credincioși. 

  30 Aprilie 2017
 • Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnic

  Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea și-a serbat hramul

  În duminica a treia după Paști, 15 mai 2016, când în Mitropolia Olteniei este prăznuită sărbătoarea "Aducerea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, în Oltenia", Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea și-a serbat hramul.

  15 Mai 2016