Eşti aici

Slujbă de pomenire pentru părintele Petre David

5 Iunie 2015 / Viața Eparhiei

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Fometești, comuna Slătioara, județul Vâlcea, a găzduit săptămâna trecută comemorarea a 12 ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui prof. arhid. dr. Petre I. David, fiu de seamă al satului Fometești, al județului Vâlcea și al Bisericii Ortodoxe strămoșești.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului, și a continuat prin sfințirea crucii memoriale a părintelui Petre I. David, așezată la loc de cinste în fața bisericii din satul său natal. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit un cuvânt de binecuvântare.

„Părintele Petre I. David se arată a fi un vrednic următor al Sfinților Apostoli și pildă vie pentru noi, cei de azi, în trăirea și propovăduirea, cu timp și fără timp, a Evangheliei lui Hristos”, a zis Înaltpreasfinția Sa. Crucea memorială, sculptată în piatră de Vratza, în stil brâncovenesc, a fost realizată prin purtarea de grijă a părintelui paroh Rădulescu Marian Constantin și a părintelui protoiereu Mihai Cârțan, cu osteneala acelora care l-au iubit și nu l-au uitat pe cel care a fost și va rămâne arhidiaconul Petre I. David.