Eşti aici

Iubirea de aproapele meu, copilul!

3 Aprilie 2015 /

"Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia" (Luca 10, 14).

"Lăsaţi copii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia" (Luca 10, 14).

Copilăria reprezintă pentru oricine un tărâm de poveste. Nimeni nu ştie când începe şi când se termină. Ştim doar că ne trezim într-o bună zi oameni mari şi ne tot amintim, apoi, ce frumos era şi cât de fericiţi eram în acel rai care nu se mai întoarce. Copilăria este lumea mirifică din care lipsește tristețea. Aici, copiilor li se citește mereu pe fețe veselia, iar grijile îi ocolesc cu încăpățânare. În acest tărâm al fanteziei, buzele lor știu doar să râdă, iar sufletele lor zboară precum fluturii suavi în lumina caldă a soarelui de primăvară. Inocența cu care copiii își trăiesc copilăria este asemenea gingășiei prin care florile gustă din splendoarea vieții.

Sâmbătă, 30 mai 2015, iniţiatorii proiectului “Iubirea de aproapele meu” au organizat, în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Copilului, o excursie la Mănăstirea Turnu şi în Parcul Naţional Cozia, la care au participat copiii de la Centrul de Plasament “Ana” din Râmnicu Vâlcea.

Părintele Ioanichie Trifa, stareţul Mănăstirii Turnu, le-a vorbit copiilor despre iubirea lui Dumnezeu pentru copii si pentru aproapele, le-a povestit istoricul mănăstirii și le-a prezentat ansamblul monahal.

Evenimentul a fost organizat cu mult drag de Liga "Femeilor Creştin-Ortodoxe", Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, Asociaţia “Zâmbete Colorate” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului - Vâlcea.