conferință

 • Preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea s-au întrunit la conferința semestrială

  Marți, 31 mai, preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea au participat la conferința semestrială ce s-a desfășurat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  31 Mai 2022
 • Părintele Nicolae Tănase a susținut Conferința „Copilul – dar al lui Dumnezeu pentru părinți”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 11 martie, la Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic”, Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a susținut conferința „Copilul – dar al lui Dumnezeu pentru părinți”.

  12 Martie 2022
 • Părintele Damaschin Grigoriatul a conferențiat la Râmnicu-Vâlcea

  Preacuviosul schimonah Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu din Muntele Athos a susținut vineri, 5 aprilie, o conferință duhovnicească pe tema „Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi. De la mărturisirea în Africa vrăjitorilor la experiența duhovnicească aghiorită”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului.

  6 Aprilie 2019
 • „Să arătăm prin dreapta lucrare că suntem modele vii pentru credincioșii noștri!”, a spus Înaltpreasfințitul Varsanufie la Conferința preoțească din Protopopiatul Horezu

  Preoții din Protopopiatul Horezu, s-au întâlnit joi, 15 noiembrie, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Mănăstirea Bistrița.

  15 Noiembrie 2018
 • Conferințele preoțești în Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în zilele de 11 și 23 mai s-au desfășurat Conferințele preoțești la care au participat preoții din protopopiatele Drăgășani, Horezu, Călimănești și Râmnicu-Vâlcea.

  25 Mai 2017
 • Peter Hurley: „Țara asta are ceva special!”

  Luni, 6 martie 2017, sala „Iosif Episcopul” a Centrului Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, a găzduit conferința „Șapte ani în căutarea focului viu”, susținută de irlandezul Peter Hurley.

  6 Martie 2017
 • Prima conferință din seria „Femei creștine despre femei creștine”, la Arhiepiscopia Râmnicului

  Arhiepiscopia Râmnicului și Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe vă invită la evenimentul prilejuit de prima conferință din seria „Femei creștine despre femei creștine” în cadrul căruia va fi evocată personalitatea de excepție a pictoriței și scriitoarei Olga Greceanu (1890 – 1978), care a mărturisit în toată opera ei credința ortodoxă. Manifestarea va avea loc joi, 1 octombrie 2015, de la orele 17.00, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  28 Septembrie 2015