Eşti aici

Festivalul-Concurs „Lăudaţi pe Domnul!”

28 Iunie 2019 / Comunicate de Presă

Evenimentul, ajuns la a 12-a ediţie, este organizat de Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional, în contextul Anului omagial al satului românesc și își propune să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu și la evidențierea rolului muzicii în lumea satului românesc. 

Festivalul-Concurs se desfăşoară pe două secţiuni: Interpretare şi Compoziţie.

La Secţia de Interpretare sunt invitate următoarele coruri: Corala Bărbătească Ortodoxă Armonia din Constanța; Corul Parohiei Irești din județul Vrancea; Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române; Corul Symbol; Corul Bărbătesc Cantus Domini. 

La Secţiunea Compoziţie sunt invitaţi să se înscrie compozitori de muzică din cuprinsul Patriarhiei Române.

Concurenții înscriși la această secțiune vor realiza o creație corală modală, de inspirație folclorică românească, pentru cor de voci egale (copii), a cappella.

Compoziția va fi în primă audiție și nepublicată până în prezent, având durata între 4 şi 7 minute. Evaluarea lucrărilor se va face în perioada 16-20 septembrie 2019.

Compoziția câștigătoare (sau un fragment din aceasta) va fi interpretată de Corul Symbol în cadrul concertului din ziua de 27 octombrie 2019, de la Palatul Patriarhiei, iar  primii trei compozitori clasați vor fi premiați în cadrul acestui concert, organizat cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.

Prezentatorii concertelor din cadrul Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!, ediția a XII-a, vor fi Liana Stanciu și actorul Silviu Biriș.

Conceptul şi regulamentul Concursului pot fi vizualizate pe site-ul patriarhia.ro.

Alte articole despre: