Eşti aici

Pelerinaj organizat de Biroul Eparhial de Catehizare a rromilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de  9 iulie, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat un pelerinaj cu persoane de etnie rromă, la Mănăstirea Tismana, Mănăstirea Mraconia și Mănăstirea Sfânta Ana din oraşul Orşova.

În cadrul acestui pelerinaj, credincioșii au participat la Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Tismana, şi s-au închinat la moaștele Sfântului Nicodim de la Tismana.
„Prin pelerinaj, creștinul depășește dificultăți ale vieții și află în multe situații rezolvarea unor probleme. Există nenumărate cazuri de vindecări miraculoase săvârșite de o persoană sfântă sau o icoană făcătoare de minuni, de rezolvare a unor probleme sufletești și de redescoperire a credinței proprii în sufletul multora, fapt care ține tot de domeniul minunii. În același timp, pelerinajul înseamnă pentru mulți spațiul și timpul în care toți oamenii sunt la fel, în care nimeni nu dorește să arate diferența de condiție socială, bogăție, funcție și altele”, a subliniat Părintele Părintele Nicolae Dorin Buda.

Alte articole despre: