Eşti aici

Festivalul național ,,Copilăria nu are etnie"

În data de 5 iunie,  în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, s-a desfășurat Festivalul Național al copiilor romi „Copilăria nu are etnie”.

Festivalul a reunit grupuri și ansambluri reprezentative culturii rrome, fiind prezentate dansuri dansuri roman fest, poezii compuse de copii romi și un film documentar.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența autorităților județului Vâlcea, a reprezentanților asociațiilor care promovează cultura etniei rrome dar și a celor care sprijină incluziunea socială, educația și sănătatea rromilor. Părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Catehizare a  rromilor  a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cuvânt ce a reamintit porunca Mântuitorului „Mergând învățați toate neamurile, botezându-le în  numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului” (Matei 28,19), dar și faptul că Biserica poartă de grijă tuturor credincioșilor. Părintele a făcut cunoscute proiectele sociale, educaționale și misionare care se desfășoară în cadrul  Biroului Catehizare a  rromilor, amintind și de faptul că la inițiativa Înaltpreasfințitului  Părintelui Arhiepiscop Varsanufie au fost traduse slujbe și rugăciuni în limba acestei etnii.

Prezența la festival a constituit un bun prilej pentru evaluarea proiectelor derulate dar și de inițierea unor noi programe sociale, culturale și educaționale.

Alte articole despre: