Eşti aici

Bucuria Învierii împărtășită persoanelor private de libertate din Penitenciarul Mioveni

7 Mai / Social

Pentru ca mângâierea adusă lumii de Învierea Domnului Iisus Hristos să ajungă la tot omul, voluntarii de la Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Râmnicu-Vâlcea au mers într-o nouă vizită pastorală și social-filantropică la Penitenciarul Mioveni, aflat în nordul municipiului Pitești din judetul Argeș.

Organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, prin Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, acțiunea s-a desfășurat în Penitenciarul Mioveni și a fost destinată unui număr de 150 persoane private de libertate, respectiv celor care au domiciliul în județul Vâlcea, dar și celor singuri, pe care nu îi mai caută nimeni, cum a explicat doamna Viorica-Adriana Iancu, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului: „Jertfa și Învierea Domnului Iisus Hristos coboară în lume iubirea lui Dumnezeu față de întregul neam omenesc. Simțind această iubire și luând aminte la cuvântul Mântuitorului Hristos: În temniţă am fost şi aţi venit la Mine (Matei XXV, 36), am dorit să nu treacă marele Praznic al Învierii Domnului, fără a-i mângâia cu daruri și pe fiii Arhiepiscopiei Râmnicului care sunt departe de casă și lipsiți de vederea celor dragi în aceste zile sfinte. Pe lângă un cuvânt spre mântuire rostit de preoții însoțitori, am dăruit 150 pachete cu obiecte de uz personal și alimente, în valoare de peste 10.000 lei, vâlcenilor aflați în Penitenciarul Mioveni, dar și acelora uitați de către semenii lor, pe care nu îi mai vizitează nimeni de multă vreme. Înțelegând că omul căzut între tâlharii gândurilor rele are nevoie de iertarea și de iubirea întregii comunități și că fiecare este vrednic de mila tuturor celor care încă nu au căzut, ne dorim să purtăm neputințele semenilor noștri și să lucrăm față de fiecare dintre aceștia mila Bunului Samarinean".

Vizita în cadrul penitenciarului s-a desfășurat cu ajutorul părintelui Cosmin Dinu, slujitor la capela din incinta acestuia, care a precizat: „Cel Care a pătimit pentru mântuirea tuturor Se jertfește în continuare pentru iertarea și ridicarea celor căzuți. De aceea, indiferent de motivele pentru care unele persoane se află separate de familiile lor, colectivitatea încă le acordă clemență și bunăvoința unei șanse la reintegrare".

La buna desfășurare a vizitei pastorale a contribuit și părintele Alexandru Pia, slujitor la capela penitenciarului Mioveni. Grupul de voluntari care a distribuit pachetele a fost însoțit de părintele Mihail Cazacu, de la Serviciul Colportaj al Arhiepiscopiei Râmnicului, și de părintele Nifon-Dorin Iancu, slujitor la paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din Râmnicu-Vâlcea, care a subliniat: „Aceste acțiuni pastorale și social-filantropice în cadrul penitenciarelor se încadrează în grija Bisericii Ortodoxe Române față de întregul popor și față de fiecare om în parte, în baza conștiinței că toți alcătuim un singur trup, al cărui cap este Domnul Iisus Hristos".

Alte articole despre: