Mănăstirea Surpatele

 • „Iubirea față de aproapele se arată ca o vibrare firească a sensibilității sutașului, nepervertită de statutul său social”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

   „Dragostea lui Dumnezeu vădește adâncimea în care ne-am cufundat prin păcate, dar și culmile virtuților pe care ne așază când ne manifestăm cu milă și iubire față de aproapele nostru”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică 5 iulie, la Mănăstirea Surpatele unde a fost cinstită Icoana Maicii Domnului Smolenskaia.

  5 Iulie 2020
 • Sărbătoarea „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Surpatele”

  Începând cu anul 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a rânduit ca în prima duminică a lunii iulie să fie prăznuită Cinstirea Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Surpatele

  2 Iulie 2017
 • (Video) Pașii pelerinului - Mănăstirea Surpatele

  În regiunea dealurilor, cu „liniile ei armonioase, cu vegetaţie splendidă şi cu pomi fructiferi” de pe valea Otăsăului, în comuna Frânceşti, satul Surpatele, se află Mănăstirea Surpatele. Biserica mănăstirii, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost ridicată dintru început de lemn, de către Tudor logofătul Drăgoescu şi fratele său Stanciu, feciorii popii Frîncu, la începutul secolului al XVI-lea. În decursul  timpului a fost reparată de neamurile acestor boieri.

  10 Noiembrie 2016
 • Resfințirea bisericii Mănăstirii Surpatele

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a resfințit, duminică, 3 iulie 2016, biserica cu hramul Sfânta Treime  a Mănăstirii Surpatele. 

  3 Iulie 2016