IPS Varanufie

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Maica Domnului este pururea solitoare și rugătoare pentru noi”

  „Maica Domnului este model al credinței, al ascultării, al supunerii necondiționate față de voia lui Dumnezeu. Este podoaba cea mai de preț a neamului omenesc și împlinitoarea dumnezeieștilor năzuințe ale omului ca aceea care a adus în lume Soarele tainic al dreptății”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Mănăstirea Cozia, unde a fost cinstită Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea.

  4 August 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, „Curăția minții, premisa rugăciunii neîncetate”

  Caracteristica adevăratei rugăciuni creştine este curăţia: curăţia rugăciunii este pe măsura celei a inimii şi a minţii celui care se roagă. Dacă sufletul omului este stăpânit de patimi, acesta nu se poate apropia de Dumnezeu nici să primească harul Său. Dar dacă acesta s-a depărtat de orice solicitudine a vieţii şi, întors în el însuşi, devine capabil de a primi mila lui Dumnezeu, sesizează starea sa păcătoasă, de boală, în care se află şi suferă pentru aceasta. Însă starea de suferinţă, de tristeţe, de părere de rău a omului pentru păcatele comise, îl face pe acesta să se întoarcă de la starea „împotriva firii” la cea „după fire” sau conformă cu firea.

  19 Martie 2022
 • Binecuvântare arhierească la hramul Mănăstirii „Sfântul Mucenic Pantelimon” din Drăgășani

  „Nu există altă cale pe care credinciosul să se desăvârşească decât cea urmată de Mântuitorul Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la hramul Mănăstirii „Sfântul Mucenic Pantelimon” din Drăgășani.

  27 Iulie 2021
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Sfântul Prooroc Ilie și-a ancorat misiunea în trăirea ascetică, dorind cunoaşterea lui Dumnezeu prin curăţia inimii”

  „Viața Sfântului Prooroc Ilie descoperă o evidentă dimensiune ascetico-duhovnicească ce a fost receptată drept model în viaţa monahală”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Mănăstirea Pahomie în ziua sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie.

  20 Iulie 2021
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului a sfințit la Mănăstirea Frăsinei noua raclă de argint pentru moaștele Sfântului Ierarh Calinic

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului a sfințit la Mănăstirea Frăsinei, sâmbătă, 15 mai, noua raclă de argint pentru moaștele Sfântului Ierarh Calinic.

  15 Mai 2021