Eşti aici

Noi activități la Centrul catehetic pentru adulți „Sfântul Ioan Botezătorul”

2 Aprilie 2019 / Învățământ

Desfășurate la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  întâlnirile centrului catehetic au căpătat autoritatea unei școli biblice pentru adulți însă, prin diversitatea temelor abordate, a promovat și valorile moralei creștine: prietenia, pacea, dragostea, reconcilierea, dar mai ales responsabilitatea și iubirea jertfelnică față de semeni. Ceea ce rămâne cu totul aparte în desfășurarea întâlnirilor este faptul că studiul sistematic al Cuvântului lui Dumnezeu, revelat în Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, a fost descoperit și prin exemplificarea, din lucrurea Bisericii și vieților sfinților, a modului în care ne putem forma viaţa duhovnicească, o viață trăită în curăţire de patimi, smerenie şi rugăciune.

Despre organizarea centrului, Părintele Nicolae Proteasa arăta că „adevărata provocare a însemnat păstrarea în sufletele participanților a entuziasmului cu care au participat la primele întâlniri. Am încercat să reafirmăm în permanență scopul misionar al centrului”.

Recunoștinței beneficiarilor acestor proiecte se adaugă mulțumirea paricipanților. „Pentru noi, cei care nu am avut parte de o educație religioasă și am fost îndepărtați chiar de Biserică, aceste întâlniri reprezintă o șansă de a cunoaște mai bine învățătura Bisericii. Învățăm necesitatea și folosul postului, roadele faptelor de milostenie. De când participăm la aceste întâlniri am mers mai des la slujbele de la biserică și am vizitat bătrânii din spitale” a precizat unul dintre participanți.

Centrul catehetic pentru adulți „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea devine o mărturie contemporană a lucrării și misiunii Bisericii, a conștiinței responsabilității pentru păstrarea dreptei credințe, ca bază a dobândirii mântuirii.

Alte articole despre: