Eşti aici

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice

4 Octombrie 2016 / Învățământ

Studenții Universității Constantin Brâncoveanu din Râmnicu-Vâlcea au participat luni, 3 octombrie 2016, la deschiderea noului an universitar. 

Evenimentul a fost organizat printr-o ceremonie în cadrul căreia întâlnirea studenților cu profesorii tutori, cadrele didactice și personalul de suport (secretariat, bibliotecă, administrație), a fost  precedată de o slujbă de Te Deum săvârșită de către un sobor de preoți și diaconi delegat de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. La eveniment a participat și grupul coral-misionar al Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, coordonat de Părintele Arhid. Codruț-Dumitru Scurtu.

După slujba de Te Deum, în amfiteatrul Facultății de Management a avut loc cursul festiv în prezența domnului Prof. Univ. Dr. Ovidiu Puiu, Rectorul Universității Constantin Brâncoveanu, a doamnei Prof. univ. dr. Iuliana Ciochina, Decanul Facultății de Management, Marketing în Afaceri Economice, a domnului Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea, a domnului Adrian Bușu, Vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, a doamnelor și domnilor profesori, a studenților și celorlalți invitați.

În cadrul cursului festiv, Părintele Consilier Cristian Bănuță a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, mesaj care a subliniat că fiecare generație de studenți își afirmă valorile, valori ale grupului și valori individuale ale fiecărui student. Mediul universitar reunește tineri cu idealuri comune, tineri dornici să-și afirme în permanență libertatea de gândire, însă libertatea nu trebuie să se transforme în indiferentism față de valorile religioase, față de valorile etnice și culturale, ci este nevoie de afirmarea acestor valori prin activitatea și curajul tinerilor studenți.

Un mediu prielnic pentru desfășurarea activităților cu caracter cultural o reprezintă asociațiile studențești, motiv pentru care, Părintele Consilier a adresat invitația studenților vâlceni de a reorganiza asociațiile cu caracter cultural-creștin a căror activitate este mai puțin vizibilă, încredințându-i totodată pe tineri că și această activitate contribuie la dezvoltarea abilităților manageriale atât în cadrul grupului cât și prezentarea și coordonarea proiectelor cu caracter cultural, spiritual și social pe care le propune Arhiepiscopia Râmnicului tinerilor din Municipiul Râmnicu-Vâlcea. 

Alte articole despre: