Eşti aici

Copiii din Călimănești s-au întâlnit de ziua lor la biserică

1 Iunie 2018 / Învățământ

În orașul Călimănești, de ziua lor, elevii Școlii Gimnaziale „Șerban Vodă Cantacuzino” și ai Liceului Tehnologic de Turism Călimănești s-au întâlnit la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde părintele protoiereu Laurențiu-Nicolae Ceaușu a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum.

Prezența elevilor reafirmă tradiția comunității, a cărei existență în timp este strâns legată de misiunea culturală și duhovnicească a mănăstirilor Cozia, Ostrov, Cozia Veche, Turnu sau Stânișoara, ca la momentele importante de sărbătoare, comemorative sau de cinstire a eroilor, să se adune în curtea lăcașului de cult.

Ziua copilului, sărbătorită  la final de an școlar, marchează și începutul perioadei în care elevii participă la evaluarea competențelor, fapt pentru care au fost rostite rugăciuni de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu în timpul școlii, dar și pentru a primi ajutor în perioada examenelor.

La final, părintele protoiereu Laurențiu-Nicolae Ceaușu a rostit o omilie în care a amintit diferite momente în care în Sfânta Scriptură este amintită purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de oameni, dar și minuni săvârșite de  Maica Domnului și de sfinții ocrotitori în viețile tinerilor. Totodată, părintele i-a îndemnat pe tineri să-și însușească în această perioadă o bogată cultură și să-și împlinească aptitudinile vocaționale, ele însele daruri ale lui Dumnezeu.

Alte articole despre: