expoziție

 • Expoziție de icoane și miniaturi în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul

  În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, la Galeria Cozia din Râmnicu-Vâlcea a avut loc redeschiderea în mijlocul urbei a unei mult apreciate expoziții de icoane pe sticlă și miniaturi, realizate în cadrul Taberei de Creație desfășurate la Mănăstirea Cozia, la finele lunii august. 

  28 Septembrie 2021
 • Vernisajul expoziției de icoane pe sticlă și miniaturi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sâmbătă, 4 septembrie, la Muzeul Satului Vâlcean a avut loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă și miniaturi.

  4 Septembrie 2021
 • Expoziția de carte „Mitropolitul Bartolomeu Anania - apostol al culturii române” la Biblioteca Antim Ivireanul din Râmnicu-Vâlcea

  La împlinirea a 100 de ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania, în comuna natală Glăvile și în municipiul Râmnicu-Vâlcea se desfășoară evenimente omagiale menite să pună în lumină vocația ctitoricească și activitatea sa literară.

  17 Martie 2021
 • Expoziția de fotografie „Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965), apărător al idealurilor naționale și mărturisitor în temnițele comuniste”

  Arhiepiscopia Râmnicului, publicistul Radu Petrescu Muscel și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”  din Râmnicu-Vâlcea au organizat joi, 14 ianuarie 2021, Expoziția de fotografie  „Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965), apărător al idealurilor naționale și mărturisitor în temnițele comuniste”.

  14 Ianuarie 2021
 • Restituiri – expoziție de fotografie și expoziție cu vânzare din rucodelia viețuitorilor din mănăstirile vâlcene

  În zilele de 17 și 18 iunie, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat  împreună cu Asociația Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești   cea de-a doua ediție a Evenimentului „Restituiri. Valori ale spiritualității ortodoxe vâlcene”. 

  19 Iunie 2017
 • Expoziţia de icoane „Florile Învierii” la Parohia Șerbănești-Pătești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, copiii din Grupul artistic „Flori de cireș” al Parohiei Serbănești-Pătești din comuna Sălătrucel, aflați sub îndrumarea Părintelui Arhid. Cosmin Cristian Pisăru și al doamnei pictor-restaurator Filofteia Pisăru, au organizat duminică, 2 aprilie, Expoziția de icoane pe sticlă și lemn „Florile Învierii”.

  3 Aprilie 2017