Eşti aici

Cercul pastoral misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Trăistari

9 Februarie 2017 / Viața Eparhiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 9 februarie 2017, la Parohia Trăistari din Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, a avut loc prima întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea. 

Înainte de începerea lucrărilor cercului a fost săvârșită slujba de Te Deum, la finalul căreia Părintele Protoiereu Ion Dincă a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cuvânt ce a descoperit rolul misionar al preotului în societate, întrucât preotul, prin întreaga slujire liturgică, prin activitatea culturală și lucrarea social-filantropică pe care o desfășoară în parohie trebuie să devină un permanent mărturisitor al credinței.

Tema întâlnirii, Teologia icoanelor în lumina tradiției dogmatice ortodoxe, a fost prezentată de către părintele Nistor Bogdan Vasile, preot slujitor la Parohia Trăistari. Părintele a subliniat faptul că „icoanele trezesc, întrețin și întăresc viața duhovnicească. Ele întăresc credința și aduc un real folos în sporirea evlaviei, fiind un stimulent pentru săvârșirea binelui, a dreptății și a împlinirii dragostei. Pentru viața religios-morală, sfintele icoane sunt purtătoare ale îndemnurilor spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu și spre imitarea vieții neprihănite a modelelor al căror chip îl reprezintă, fiind o adevărată călăuză în formarea duhovnicească a credincioșilor”.  

După susținerea temei au avut loc dezbateri referitoare la intensificarea activităților catehetice şi duhovniceşti, pastoral–misionare şi administrative în cadrul parohiilor.

 La această întâlnire au luat parte preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile: Adormirea Maicii Domnului,  Sfântul Ioan Gură de Aur, Trăistari, Slătioarele din orașul Ocnele Mari, Buda, Căzănești,  Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil,  Râureni și Troianu din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Alte articole despre: