Eşti aici

Dezbaterea „Părinții – dar al lui Dumnezeu pentru copii”

15 Martie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Centrul de Consiliere și informare Doamna Maria Brâncoveanu al Arhiepiscopiei Râmnicului  a organizat  marți, 14 martie, în sala de ședințe a Protoieriei Călimănești din orașul Călimănești, dezbaterea „Părinții – dar al lui Dumnezeu pentru Copii”, susținută de către psihoterapeut Elena Nora Rotomeza. Activitatea la care au participat peste 100 de tineri, s-a desfășurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Turism din orașul Călimănești, județul Vâlcea.

În deschiderea manifestării, PC Protoiereu Nicolae Moga a transmis arhierești binecuvântări din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie dar și îndemnul ca fiecare tânăr, să cultive în viața lui, valori morale ca, prietenia, iubirea sinceră, solidaritatea și recunoștința față de părinți. De asemenea, a mai vorbit celor prezenți și despre  importanța  vieții duhovnicești a părinților în buna educare a tinerilor, întrucât părinții sunt adevărate modele pentru copii.  Aceștia sunt oglinda fidelă a relațiilor din sânul familiei. Pe lângă aceștia, adevărate modele găsim, atât în Vechiul Testament, cât și în  Noul Testament dar și în viețile sfinților.  

 Doamna Viorica Adriana Iancu, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a accentuat necesitatea dezbaterilor în rândul tinerilor a temelor privitoare la drepturile mamelor și copiilor.

Prezentarea doamnei psihoterapeut Elena Rotomeza a evidențiat faptul că „Tema a fost interesantă deoarece întâlnirea cu tinerii, este o ocazie unică de a-i sensibiliza privind necesitatea autocunoașterii, a înțelegerii relației cu cei din jur și mai ales în cadrul familiei. Îndemnul adresat lor a fost: Iubește-te pe tine însuți și Iubește-ți părinții. Îndemnul de a nu judeca pe nimeni, de a fi empatici și de a dovedi compasiune față de cei din jur. De a învăța să strălucească, de a înțelege eventualele dificultăți și de a învăța să le depășească cu credință și iubire, pentru că fiecare dificultate este o provocare în drumul către desăvârșire.

Întâlnirea a continuat cu vizionarea filmului Alison’s Choice („Alegerea lui Alison”), ce redă frământările prin care trece o tânără aflată în criză de sarcină. Personajul principal, Alison, se află în sala de așteptare a unei clinici de întrerupere de sarcină, iar după un dialog al conștiinței ei cu Dumnezeu, alege să nască copilul.

Prin proiecția de film Alegerea lui Alison, se încurajează implicarea activă a societății în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină.

Alte articole despre: