Eşti aici

Acţiuni culturale inițiate de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea

6 Martie 2019 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marţi, 5 martie, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea, s- a desfăşurat manifestarea „Primăvară în suflete, speranță în inimi”, ediţia a II-a.

În cadrul manifestării culturale a fost organizat un spectacol de muzică şi poezie, o expoziţie de lucrări grafice, origami, cu­sături populare realizate de be­neficiarii centrelor din Zătreni, Lungeşti, Milcoiu, Govora, Măciu­ca, Băbeni, Bistrița și ai Centrului de plasament „Andreea” din Râmnicu Vâlcea.

Prezent la eveniment, domnul prefect Florian Marin a precizat: „Viața este frumoasă și merită să lupți pentru ea... Este una din ideile pe care astăzi le-am auzit, alături de cei prezenți la o activitate organizată de către Liga Femeilor Creștin Ortodoxe Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul'' Vâlcea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, sugestiv intitulată Primăvară în suflete, speranţă în inimi.

Doamna Delia Zamfirescu, preşedinta Ligii Femeilor a felicitat organizatorii şi paricipanţii la manifestarea de suflet dedicată tuturor semenilor prin proiectul „Iubirea de aproapele meu”. Acţiunea a fost iniţiată şi coordonată de doamna Zenovia Zamfir de la Biblioteca Judeţeană „Antin Ivireanul” Vâlcea cu sprijinul membrelor Ligii Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, cu participarea doamnelor Tatiana Mărco­ianu, interpretă de muzică popu­lară, Iuliana Radi de la  Biblioteca Publică Buneşti, Marius Keller, pre­şedintele Asociaţiei pentru copii şi bătrâni „Sfântul Hristofor” din Bucureşti, Alexandru Ilinca, meşter popular,  şi tânărul instrumentist Viorel Papuc. Cu această ocazie a fost prezentat filmul „În lacrima iubirii, inimile nu plâng niciodată”, realizat de doamna Cristina Olteanu de la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” şi cartea cu acelaşi titlu  realizată de Zenovia Zamfir, Maria Catană, Iuliana Radi, Alin Pavelescu. La final, beneficiarii centrelor sociale au vizitat Mănăstirea Cozia, unde au fost întâmpinaţi de părintele stareţ Veniamin. Acţiunea a fost organizată în parteneriat de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Liga Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Mănăstirea Cozia şi Direc­ţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.  

Alte articole despre: