Eşti aici

Slujbă de pomenire și evocări ale Mitropolitului Bartolomeu Anania în satul natal

20 Martie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, vineri, 16 martie, Primăria comunei Glăvile, Școala Gimnazială „Bartolomeu Valeriu Anania” - Glăvile, Biblioteca Publică Glăvile, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” - Vâlcea, Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea și Sectorul Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului au organizat o serie de manifestări cultural-duhovnicești închinate mitropolitului Bartolomeu Anania.

În cadrul manifestărilor a fost săvârșită slujba de parastas pentru mitropolitul Bartolomeu la Biserica „Sf. Voievozi Mihail și Gavril” din Glăvile, urmată de o serie de evocări la Școala Gimnazială Bartolomeu Anania,  sub genericul „Aducerea aminte și cinstirea Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”, în care a fost susținut și un recital de poezie din opera scriitorului, interpretat de elevii Şcolii Gimnaziale.

Părintele Cristian Bănuţă, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a transmis cuvântul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, intitulat Mitropolitul Bartolomeu Anania – luptător pentru unitatea de credinţă şi de neam a românilor,  precizând că „a fost unul dintre cei mai apreciaţi scriitori contemporani, un academician de înaltă ţinută, dar şi un vlădică preocupat permanent pentru desăvârşirea sa şi îndrumarea credincioşilor către Împărăţia lui Dumnezeu ....Mitropolitul Bartolomeu a avut o credinţă în Dumnezeu impresionantă, o cultură imensă, o putere de sluji neamul şi Biserica cu preţul jertfei sale. A luptat întreaga viaţă pentru Adevăr şi libertate''.

La evenimentul moderat de doamna Zenovia Zamfir au participat autoritățile locale, preoți din comună, profesori și elevi ai școlii din localitate, precum și membri ai familiei Anania.

Alte articole despre: