Eşti aici

Încheierea Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca” la Parohia Valea Bisericii

9 August 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Cateheze şi Activităţi cu tinerii, la Parohia Valea Bisericii din localitatea Orleşti a avut loc duminică, 31 iulie 2016, festivitatea de încheiere a Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”.

Acest deosebit şi amplu proiect educaţional s-a derulat în perioada 05 - 31 iulie 2016, în parteneriat cu școlile şi primăriile din localităţile Orleşti, Ionesti şi Scundu, Parohiile Valea Bisericii - Orleşti, Blejani-Scundu şi Ionesti II - Ionesti, ONG-uri, la iniţiativa preotului paroh Sîia Luca-Georgian şi cu implicarea domnului profesor Zaharia Dragoş-Teodor. Au fost derulate foarte multe activităţi şi ateliere cognitive şi practice, în şcoală, în biserica şi în mijlocul naturii, ateliere la care au participat cu multă bucurie 70 de copii şi 18 voluntari, profesori ,preoţi, studenţi şi elevi.

Ultimele trei zile de activităţi au cuprins o excursie pe muntele Cozia şi un Pelerinaj tematic la mănăstirile Turnu şi Stănişoara, unde copiii au participat activ la lecțiile catehetice, fiind apoi implicaţi în mai multe jocuri recreative, de dezvoltare personală şi mişcare în aer liber, sub coordonarea tinerei Nicu Alexandra, membră a Cercetaşilor Vâlceni. Toţi participanţii au servit masa la trapeza Mănăstirii Turnu. În ultima zi a Şcolii de Vara a fost susţinut evenimentul intitulat „Iubeşte să fii educat!”,un îndemn la moralitate şi educaţie creştină, adresat de copii, tuturor participanţilor, printr-un spectacol de teatru, fotografie, muzică populară şi ansamblu folcloric, marcând prin aceasta anul omagial al educaţiei tineretului creştin-ortodox.

Cuvântul de învăţătură rostit de părintele paroh cu acest prilej s-a îndreptat mai întâi către părinţi, pe care i-a îndemnat să caute cu luare aminte la educaţia creştină a copiilor lor: „Şcoala noastră de vara a fost într-adevăr o reuşită. Prin activităţile organizate, prin experienţele pe care am reuşit să le conturăm, copiii noştri s-au apropiat mai mult de Sfânta Biserica, au învăţat lucruri noi şi au trăit într-adevăr momente de neuitat. Întregul efort a fost răsplătit din plin cu zâmbete calde, cu bucuria din inimile celor mici, parte din ei proveniţi din familii fără posibilităţi financiare. Demersul nostru a urmărit totodată conturarea unui specific pentru parohia noastră. Cred că am reuşit acest lucru, întrucât de şcoala noastră de vara au întrebat mulţi exprimându-și dorinţa de a participa și în anul următor. Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale cele bogate şi pentru că ne-a învrednicit să lucrăm cu aceşti minunaţi copii”, a spus preotul Sîia Luca-Georgian la încheierea evenimentului, acordand diplome și daruri copiilor participanți.

Părintele Sorin Mihai, inspector cu activitatea catehetică în Protoieria Drăgășani a transmis în cuvântul sau binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, anunţând și programul activităților de toamnă pentru copii și tineri.

Alte articole despre: