Eşti aici

APOR partener al Festivalului - Concurs Naţional de Muzică vocal-instrumentală Un talent înnăscut

6 Mai 2017 / Învățământ

La începutul lunii mai, la Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Festivalului - Concurs Naţional de Muzică vocal-instrumentală Un talent înnăscut

La acest eveniment inedit au participat circa 200 de copii din toată țara, aceștia fiind însoțiți de cadrele didactice îndrumătoare.

Unitatea de învățământ aplicantă a fost Liceul de Arte Victor Giuleanu din  Râmnicu Vâlcea, o instituție de învățământ cu tradiție în promovarea tinerelor talente.

Asociația Părinților pentru Ora de Religie a fost prezentă la acest eveniment cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  în calitate de partener, aducând un aport important în descoperirea aptitudinilor vocaţionale.

Concursul și-a propus sprijinirea şi promovarea copiilor şi tinerilor interpreţi, sensibilizarea şi educarea tinerei generaţii, dezvoltarea simţului estetic şi al bunului gust, cunoaşterea şi respectarea adevăratelor valori ale muzicii.

Scopul acestui concurs a fost acela de a demonstra că, dintre toate artele, muzica este cea mai aproape de suflet, de aceea formarea culturii muzicale a elevului va trebui să înceapă de la cunoaşterea sa ca artă, ca ştiinţă, până la interpretarea ei într-un mod diferit, în funcţie de cunoştiinţele acumulate, de fondul intelectual, afectiv şi psihologic al acestuia.

Așadar, Asociația Părinților pentru Ora de Religie are meritul de a  promova cultura muzicală şi performanţele educaţionale la nivelul judetului Vâlcea, prin activităţi specifice (recitaluri, concerte, concursuri, festivaluri),  de a crea  oportunități pentru  tinerii înzestrați,  oferindu-le posibilitatea de a apărea pe o scenă  și de a intra în contact cu diverse  personalităţi din domeniul muzical şi instrumental.

Alte articole despre: