Eşti aici

Arhiepiscopia Râmnicului

 • Magazine bisericești

  Arhiepiscopia Râmnicului are un depozit central de colportaj și o rețea de șase magazine de prezentare și desfacere de carte și obiecte bisericești.

  22 Noiembrie 2015
 • Donații

  Cei care doresc să contribuie la repararea, restaurarea și întreținerea unitățile de cult din județul Vâlcea, mănăstiri și biserici construite de evlavioșii voievozi ai Țării Românești, precum și la activitățile culturale, social-filantropice și misionare desfășurate în județul Vâlcea de Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, pot dona materiale de construcţie sau bani.

  2 August 2014
 • Termeni și condiții

  Prezentul document, conținând Termenii și Condițiile de utilizare a saitului ArhiepiscopiaRamnicului.ro, stabilește care sunt condițiile în care orice persoană poate vizita/accesa prezentul sait și folosi materialele publicate în cadrul acestuia.

  14 Iulie 2014
 • Aducerea Moaștelor Sfântului Constantin Brâncoveanu la Hurezi

  Despre noi

  Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului este una dintre cele mai vechi eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române. Astăzi, Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului organizează viața bisericească din județul Vâlcea, îngrijindu-se de peste 30 de mănăstiri și 350 de parohii.

  21 Iunie 2014
 • Istoria Arhiepiscopiei Râmnicului

  Prima mitropolie românească, Mitropolia Ungro-Vlahiei, a fost înființată în anul 1359, în timpul domnitorului Nicolae Alexandru Basarab (1352-1364), de către Patriarhia Ecumenică de Constantinopol. Aceasta l-a avut ca prim mitropolit pe Sfântul Iachint de Vicina (1359-1372), prăznuit pe 28 octombrie. Reședința a fost mai întâi la Câmpulung, apoi la Curtea de Argeș, Târgoviște (din 1517) și București (din 1668).

  9 Iunie 2014