Eşti aici

Cercul pastoral-misionar „Băbeni” s-a întrunit la Parohia Ciorăști

5 Septembrie 2017 / Administrativ

Luni, 4 septembrie 2017, în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, la Parohia Ciorăști, din satul Ciorăști, comuna Șirineasa, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”. 

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema Patriarhul Justinian Marina - învățător și preot pe meleaguri vâlcene, de către părintele Stoicănescu Viorel, preot paroh la Parohia Ciorăști.

 Părintele a evocat activitatea preotului Ioan Marina, viitorul patriarh Justinian  al Bisericii Ortodoxe Române, pe meleagurile vâlcene, și a subliniat că „îmbinând slujirea de învăţător cu cea de preot, s-a dovedit un adevărat apostol şi luminător. A avut o activitate impresionantă, pe toate planurile, ea putând constitui un model pentru activitatea preoţilor de azi şi dintotdeauna, un model luminos și inspirator de fidelitate și slujire a Mântuitorului Iisus Hristos și a Bisericii Sale”.

 După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute, dezbătându-se apoi probleme de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ, apărute în cadrul vieţii şi activităţii preoţilor şi enoriaşilor din parohii.

În încheiere, părintele Miulescu Radu Constantin, responsabil de lucrările cercului, a mulţumit părintelui paroh pentru organizarea cercului pastoral și celorlalți preoți pentru participare.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Băbeni” a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, manifestarea încadrându-se în rândul evenimentelor dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului , în Patriarhia Română. Următoarea întâlnire a preoţilor, din cadrul Cercului pastoral-misionar „Băbeni”, va avea loc în data de 13 noiembrie la Parohia Frâncești II.

Alte articole despre: