Eşti aici

Cerc pastoral-misionar la Parohia Costești

2 Septembrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Costeşti din comuna Costești, judeţul Vâlcea, a găzduit joi, 31 august, întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Horezu II.

Întrunirea a debutat cu Taina Sfântului Maslu săvârşită de preoţii arondați cercului. După slujbă, partea a doua a întâlnirii a fost marcată de dezbaterea temei „Personalitatea și moștenirea misionară a Patriarhului Justinian Marina la împlinirea celor 40 de ani de la trecerea la cele veșnice”, susținută de părintele Ion Marin.

Părintele a precizat că „Patriarhul Justinian a fost slujitor al altarului şi al semenilor săi, care constituie modelul cel mai perfect al adevăratului preot ortodox, apostol al lui Hristos şi cetăţean pururea prezent lângă Sfântul Jertfelnic, dar şi în mijlocul păstoriţilor săi, gata să răspundă unei nedumeriri, să aline o suferinţă, să sprijine sau să iniţieze o acţiune de folos obştesc. Acelaşi a rămas şi arhiereul, mitropolitul şi patriarhul nostru Justinian: pildă vie de slujire şi arhipăstorire în duhul Evangheliei şi al Ortodoxiei străbune”.

În partea a doua a întâlnirii au fost dezbătute o serie de aspecte privind intensificarea activității pastoral-misionare la nivelul parohiilor.

Alte articole despre: