Eşti aici

Parohia Zătreni Parohia Zătreni
Parohia Zătreni

Activități cu tineretul în Parohia Zătreni

Cu binecuvântarerea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, în Parohia Zătreni au avut loc o serie de activități cu tinerii, la iniţiativa părintelui Vasile-Emanoil Găman.

Activitatea, coordonată de preoții Hihail Gherghina și Cosmin Dumitrana, în colaborare cu învățătoarea Aurelia Copoeru, se încadrează în manifestările prilejuite de Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox.

Copiii de la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din localitatea Zătreni au aflat despre datoria pe care o are creștinul ortodox român pentru însușirea tradițiilor și obiceiurilor religioase, îmbogățirea cunoștințelor istorice, despre modul în care înaintaşii noștri au slujit și apărat țara noastră și rolul limbii române în transmiterea și păstrarea unității naționale.

Partea a doua a acestei întâlniri a fost închinată zilei mondiale a limbi materne și a fost marcată de poeziile recitate de copii, atent alese, pentru a evidenția cinstea ce trebuie adusă limbii române, care cuprinde în ea originea și ființa poporului român.

Alte articole despre: