ie

 • Parada iei la Râmnicu-Vâlcea

  Arhiepiscopia Râmnicului a organizat, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Muzeul Satului Bujoreni, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Ziua universală a iei.

  24 Iunie 2016
 • Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Ziua internațională a iei - 24 iunie

  Onorate autorități,
  Stimați organizatori,
  Doamnelor și domnișoarelor participante,

  Ziua de 24 iunie a fost aleasă acum trei ani ca zi internațională a iei românești. Lucrul acesta nu a fost făcut la întâmplare, ci pentru că în această zi Biserica noastră strămoșească prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, numită în popor și Sânzienele.

  24 Iunie 2016
 • Ziua Universală a Iei

  Reafirmând manifestările de viață ale culturii populare a poporului român ca expresie a armoniei complexe a echilibrului și întărire a comuniunii, Arhiepiscopia Râmnicului organizează, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Muzeul Satului Bujoreni, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Ziua universală a Iei.

  21 Iunie 2016