Eşti aici

Centrul de pelerinaje Centrul de pelerinaje

Pelerinaj la Mănăstirea Prislop

Data evenimentului: 
2016-04-09 05:00

PELERINAJ  LA  MĂNĂSTIREA  PRISLOP
CU BINECUVÂNTAREA  ÎPS VARSANUFIE, ARHIEPISCOPUL RÂMNICULU
Sâmbătă, 9 Aprilie 2016

-  Mănăstirea Prislop (mormântul Părintelui Arsenie Boca). Este situată în județul Hunedoara şi reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania.

- Mănăstirea Râmeţ sau ”Grădina raiului din Apuseni” este cel mai vechi aşezământ  călugăresc din Transilvania. Aici ne  vom închina la moaştele Sfântului Ghelasie de la Râmeţ şi la mormântul Părintelui Domeţie Manolache.

-  Catedrala Mitropolitană din Alba Iulia cu hramul Sfânta Treime, este construită între anii1902-1906, pe locul unei biserici grecești din 1797-1799 care a servit de la început drept catedrală episcopală. A fost ctitorită de mitropolitul Ioan Mețianu și în prezent este catedrala Arhiepiscopiei Sibiului și a Mitropoliei Ardealului.

-  Mănăstirea Sf. Cuv. Ioan Iacob -  construită în Ţara Loviştei, comuna  Racoviţa, judeţul Vâlcea, a fost sfinţită în data de 8 decembrie 2013. Ctitorii aşezământului sunt familia Carmen și Vasile Timiş şi Pr. Ioan Comăneci.

Scopul acestor pelerinaje este de a ne apropia cât mai mult de Sfinţii români şi Părinţii duhovniceşti care au trăit şi au întărit în credinţă ţara noastră.
Grup minim 40 persoane - Preț 80 lei.
Informatii  la tel: 0722. 227. 258  sau  0770. 598. 680 - Biserica “Toți Sfinții”, Râmnicu-Vâlcea
NB: Optional se mai pot vizita și alte mănăstiri de pe traseul de întoarcere, în funcţie de timp  (Lainici, Strungari, Alfeia etc.)