comunicat

 • Comunicat de presă: 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Slujbe de mulțumire în toate bisericile

  Cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești, Patriarhia Română anunță următorul program în cadrul căruia se va puncta aniversar acest important eveniment național:

  23 Ianuarie 2024
 • Îndemn la ajutor pentru cei afectați de caniculă

  În această perioadă, canicula afectează sever populația. Arhiepiscopia Râmnicului adresează un îndemn stăruitor clericilor să ofere tot sprijinul necesar persoanelor aflate în situații dificile din cauza căldurii și să iasă în întâmpinarea celor afectați, punându-le la dispoziție spațiul ocrotitor al bisericilor. 

  18 Iulie 2023
 • Mesajul Patriarhului Daniel în Duminica Părinților și Copiilor: Rugăciunea părinților și a bunicilor este esențială

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj cu ocazia Duminicii Părinților și copiilor, prima duminică după 1 iunie.

  2 Iunie 2023
 • Anunț Amenajament Fond Forestier

  Arhiepiscopia Râmnicului și Sfânta Mănăstire Mamu, având proprietăți în județele Vâlcea și Olt, anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan, precum și definitivarea Raportului de Mediu pentru „Amenajamentul Fondului Forestier Proprietate Privată aparținând Arhiepiscopiei Râmnicului și Mănăstirii Mamu, județele Vâlcea și Olt, organizat în U.P.I.  Arhiepiscopie – Mamu din cadru Ocolului Silvic Drăgășani – U.P.I Mamu, U.P.

  16 Mai 2023
 • Patriarhia Română salută declararea zilelor de 6 și 7 ianuarie drept nelucrătoare. Importanța lor pentru credincioși

  Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a emis un comunicat de presă prin care salută declararea zilelor de 6 și 7 ianuarie drept sărbători legale în care nu se lucrează.

  Comunicatul subliniază importanța acestei facilități pentru credincioșii care doresc să participe la slujbele speciale de Bobotează și Sf. Ioan. De asemenea, se amintește semnificația inițiativei și pentru ortodocșii care țin calendarul nerevizuit și serbează în data de 7 ianuarie Nașterea Domnului.

  8 Martie 2023
 • Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

  În ziua de joi, 9 februarie 2023, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  10 Februarie 2023
 • Hotărâri ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei pentru întărirea vieţii monahale din Oltenia

  În data de 26 ianuarie 2023, membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei s-au întrunit în şedinţă de lucru, la Facultatea de Teologie din Craiova, pentru stabilirea mai multor hotărâri în vederea organizării optime a vieţii bisericeşti din mănăstirile oltene în general, şi din Mănăstirea Frăsinei, în mod particular, după cum urmează:

  31 Ianuarie 2023
 • Ambasadorul Regatului Spaniei la București în vizită la Patriarhia Română

  Excelenţa Sa domnul José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, a fost joi în vizită de prezentare la Patriarhia Română.

  Redăm comunicatul de presă transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române:

  27 Ianuarie 2023
 • Slujbe de mulțumire în toate bisericile, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

  La aniversarea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, vor fi oficiate slujbe de mulțumire în toate bisericile din Patriarhia Română și vor fi pomeniți cei care au contribuit la înfăptuirea acestui deziderat.

  20 Ianuarie 2023
 • Patriarhul Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a: Un prieten al poporului român și al Bisericii Ortodoxe Române

  București, 8 septembrie 2022

  Majestății Sale CHARLES al III-lea,
  Regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Commonwealth-ului

  Majestatea Voastră,

  Suntem profund mișcați de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestății Voastre și Suveran al Regatului Unit și al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria.

  9 Septembrie 2022
 • Duminica Părinților şi Copiilor – rugăciune comună şi conlucrare pentru comuniune şi mântuire

  Aprobată prin hotărârea nr. 629/12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Duminica Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este prilej de a reafirma rolul principal al familiei în creşterea duhovnicească a copiilor şi formarea lor pentru viaţă.

  1 Iunie 2022
 • Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

  Înălţarea Domnului  Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

  1 Iunie 2022

Pagini