colinde

 • (Audio) Colinde și cântări la Nașterea Domnului

  Albumul conține o serie de colinde bizantine interpretate de Grupul psaltic „Sfântul Grigorie Decapolitul” al Mănăstirii Bistrița din Arhiepiscopia Râmnicului, dirijat de monahia Siluana.

  7 Decembrie 2020
 • Concerte de colinde și acțiuni social-filantropice

  Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, copiii din grupele catehetice ale parohiilor Marcea, Băbeni III Valea Mare, Ciorăști și Câineni I au susținut în bisericile parohiale câte un concert de colinde și recitări de poezii dedicate praznicului Nașterii Domnului. Activitățile catehetice au fost derulate sub îndrumarea preoților Gheorghe Anca, Ion Sorinel Dițoiu, Petre Popa, Viorel Stoicănescu și Mihai Iulian Bărbuși, precum și a voluntarilor neobosiți din parohii. Micuții colindători din Parohia Marcea au pășit în Sfânta Biserică îmbrăcați în costumele populare specifice zonei.

  23 Decembrie 2019
 • Lansarea CD-ului de colinde al Ansamblului „Datina” din Dăești

  După 8 ani de muncă, grupul de copii „Datina” din localitatea Dăești,  coordonat de profesorul de Religie Silviu Tița, a lansat un prim CD de colinde închinate praznicului Nașterii Domnului. CD-ul, intitulat „Colinde bizantine”, a apărut la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului.

  22 Decembrie 2019
 • Colindători din Mihăiești vestitori ai Praznicului Nașterii Domnului

  Copii din Parohia Mihăiești I au mers pe la casele credincioșilor din localitate pentru a vesti praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos.

  22 Decembrie 2019
 • Concert de colinde la Parohia Călimănești II

  În duminica dinaintea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, după săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii de la Parohia Călimănești II au primit cu bucurie vestea Nașterii Domnului adusă de grupul de colindători al Liceului Justinian Marina din Olănești.

  22 Decembrie 2019
 • Serbare de Crăciun la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Ca în fiecare an, în zilele premergătoare vacanței de iarnă, prilejuită de prăznuirea Nașterii Domnului, în instituțiile de învățământ preuniversitar sunt organizate serbări. La Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, serbarea de Crăciun a fost organizată joi, 19 decembrie.

  19 Decembrie 2019
 • „Binecuvântarea colindelor”, concert la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea

  Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea și Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin au organizat miercuri, 18 decembrie, concertul de colinde intitulat „Binecuvântarea colindelor”. Manifestarea s-a aflat la cea de-a treia ediție. 

  19 Decembrie 2019
 • Tradiția colindatului în satul Malaia

  În lumea satului românesc, unde se păstrează nealterate tradițiile și credința ortodoxă, colinda nu este o simplă datină strămoșească, ci o adevărată instituție sătească. În satul Malaia, din comuna omonimă de pe plaiurile Țării Loviștei, bucuria Nașterii Domnului este vestită întregii comunități pe timpul nopții până dimineața în zori, iar părtași acestei bucurii sunt și cei adormiți. 

  18 Decembrie 2019
 • Elevii Școlii Gimnaziale Șerban Vodă Cantacuzino din Călimănești au colindat la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

  Elevii Școlii Gimnaziale Șerban Vodă Cantacuzino din Călimănești, însoțiți de profesorii coordonatori, au susținut duminică, 15 decembrie, un concert de colinde la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Așa cum este tradiția, colindatul elevilor începe în pragul sfintelor sărbători la biserică, unde cei mici aduc vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului Hristos.

  16 Decembrie 2019
 • Festivalului – Concurs județean de colinde și cântece de Crăciun Bucuria Artei

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub coordonarea doamnei Inspector Școlar General Andra Bică, joi, 12 decembrie, la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Râmnicu-Vâlcea a avut loc a V-a ediție a Festivalului – Concurs județean de colinde și cântece de Crăciun Bucuria Artei.

  13 Decembrie 2019
 • Elevii seminariști au colindat la secțiile de pediatrie și oncologie ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și ale Spitalului Obstetrică-Ginecologie, Maternitatea Râmnicu-Vâlcea

  Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea, dirijat de pr. Siluan-Dumitru Scurtu, a colindat joi, 12 decembrie, la secțiile de pediatrie și oncologie ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și ale Spitalului Obstetrică-Ginecologie, Maternitatea Râmnicu-Vâlcea.

  13 Decembrie 2019
 • Colinde și daruri oferite de preoți și de credincioși la Spitalul Județean Vâlcea: Colindul sfânt și bun

  În ajunul praznicului Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, preoți și credincioși vâlceni au colindat și au oferit daruri bolnavilor, aparținătorilor acestora și personalului medical din Spitalul Județean Vâlcea.

  24 Decembrie 2018

Pagini