activități catehetice

 • Atelier de creație la Parohia Călimănești II în ziua comemorării sculptorului Constantin Brâncuși

  La împlinirea a 147 ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, în cadrul Cercului de creație al Parohiei Călimănești II copiii au învățat despre simplificarea formei și utilizarea repetiției, care sunt elemente definitorii ale stilului și abordării marelui artist.

  20 Februarie 2023
 • Parohia Gorunești organizează săptămânal proiectul catehetic „Școala din biserică"

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, continuă în fiecare duminică  proiectul „Școala din biserică". 

  14 Februarie 2023
 • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

  La începutul vacanței de vară, în cadrul Cercului de creație al Parohiei Călimănești II din orașul Călimănești au fost desfășurate activități cu caracter religios, desen, pictură,  jocuri.

  23 Iunie 2022
 • Festivitatea de premiere a Concursului național catehetic „Rugăciunea în viața mea”,

  În seria manifestărilor culturale și educaționale desfășurate cu prilejul Anului omagial și comemorativ 2022 s‑a numărat și Concursul național catehetic „Rugăciunea în viața mea”, organizat la nivelul Patriarhiei Române de Sectorul teologic‑educațional al Administrației Patriarhale. 

  21 Mai 2022
 • Activități catehetice la Parohia Greblești

  Joi, 13 aprilie, copii de la Grădinița Greblești și elevii Școlii Primare Greblești, însoțiți de doamna educatoare Angelica Negoescu și de doamnele învățătoare Ana-Maria Constantin și Mădălina Motoi au participat la activitățile catehetice organizate la biserica parohială din comunitate. 

  14 Aprilie 2022
 • Proiectul „Școala din biserică" adresat tinerilor fără posibilități financiare din Parohia Gorunești

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, organizează în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, la Centrul social-Cultural al parohiei, proiectul „Școala din biserică".

  4 Decembrie 2021
 • „Sfânta Cruce- simbolul iubirii prin jertfă” - activitate catehetică la Parohia Dozești

    La început de an școlar, prin implicarea doamnei profesoare Ionica Diaconu, la Parohia Dozești s-a desfășurat activitatea catehetică „Sfânta Cruce- simbolul iubirii prin jertfă” .

  21 Septembrie 2021
 • Activități catehetice la Parohia Gorunești

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, organizează în fiecare duminică la centrul social-cultural al parohiei, proiectul „Școala din Biserică". În cadrul proiectului, copiii participanți, organizați pe grupe, primesc meditații gratuite oferite de profesori de specialitate, la disciplinele Matematică,  Limba română,  Limba  engleză, Limba franceză și Religie.

  10 Septembrie 2021
 • Copiii Parohiei Călimănești I în pelerinaj la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

  Copiii din grupul catehetic al Parohiei Călimănești I, însoțiți de părintele Nicolae Laurențiu Ceaușu și de profesori de la Școala Gimnazială Șerban Cantacuzino din Călimănești, au mers în pelerinaj la Mănăstirea Sâmbăta de Sus și au vizitat mai multe obiective turistice din județul Brașov.

  2 Iulie 2021
 • Activități catehetice la Școala de duminică a Parohiei Galicea

  „Dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele” este noul proiect catehetic al Parohiei Galicea ce a fost implementat la Școala de duminică.
  „Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Comunală Galicea și urmărește cunoașterea tradițiilor, a monumentelor religioase și culturale din localitate, dar și a personalităților ce s-au remarcat pe plan național și local în activități edministrative, culturale și educative”, a subliniat părintele Ioan Tițu.  

  24 Februarie 2021
 • Activitate catehetică în Parohia Câineni I

  Parohia Câineni I, Protoieria Călimănești,  și Școala Gimnazială General David Praporgescu din localitatea Câinenii Mari au organizat joi, 30 ianuarie, o activitate catehetică. 

  31 Ianuarie 2020
 • Întâlnire catehetică în Parohia Zătreni

  Elevi de la Școala Gimnazială Zătreni au participat joi, 30 ianuarie, la o întâlnire catehetică, care a avut loc la biserica Parohiei Zătreni, comuna Zătreni, județul Vâlcea. Întrunirea s-a datorat parteneriatului educațional încheiat între parohie și unitatea de învățământ.

  31 Ianuarie 2020

Pagini