activități catehetice

 • Activități educative și duhovnicești desfășurate în cadrul Parteneriatului încheiat între Biserica „Sf. Dumitru” și Școala „Take Ionescu”

  Proiectele realizate în cadrul  Parteneriatului educațional încheiat între Biserica „Sf. Dumitru” și Școala „Take Ionescu” din municipiul Râmnicu-Vâlcea își propun desfășurarea unor activități și evenimente la care să participe elevii și, la alegere, familiile lor.

  29 Noiembrie 2023
 • Activități catehetice la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea a desfășurat un amplu program cultural-duhovnicesc, cuprinzând manifestări catehetice şi educaţionale în zilele premergătoare Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Zilei Naționale a României.

  29 Noiembrie 2023
 • Spectacol de teatru și lansare de carte pentru copii la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 1 Iunie a fost organizat un spectacol de teatru cu păpuși pentru copii care a pus în scenă textul cărții de povești Ciofu, o pasăre marghioală,  volum realizat de doamna Consilier Iuliana Mateescu ce apare în colecția Cartea satului vâlcean cu povești românești.

  1 Iunie 2023
 • Activităţi educative dedicate Sfintelor Paști la Parohia Călimănești II

  Parohia Călimănești II a desfășurat în Săptămâna Luminată Proiectul catehetic „Învierea Domnului, sărbătoarea vieții”.

  23 Aprilie 2023
 • Pricesne și cântece religioase la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea

  În Săptămâna Luminată, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea au avut loc mai multe întâlniri cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4, care au participat la activitățile catehetice și au susținut un recital de pricesne și cântece religioase.

  21 Aprilie 2023
 • Activități catehetice și de creație la Parohia Mihăești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în Săptămâna Mare, copiii şi tinerii din cadrul Parohiei Mihăești II, alături de cadre didactice ale Grădiniței și Școlii Gimnaziale Mihăești, au participat la o serie de activităţi integrate, specifice perioadei premergătoare praznicului Învierii Domnului.

  12 Aprilie 2023
 • Activități catehetice la Parohia Greblești

  Copiii de la Grădinița Greblești și elevii Școlii Primare Greblești, însoțiți de doamna educatoare Angelica Negoescu, de doamna învățătoare Ana-Maria Constantin și domnul Aurel Anicescu, au participat la activitățile catehetice organizate la biserica parohială din comunitate. 

  30 Martie 2023
 • Atelier de creație la Parohia Călimănești II în ziua comemorării sculptorului Constantin Brâncuși

  La împlinirea a 147 ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, în cadrul Cercului de creație al Parohiei Călimănești II copiii au învățat despre simplificarea formei și utilizarea repetiției, care sunt elemente definitorii ale stilului și abordării marelui artist.

  20 Februarie 2023
 • Parohia Gorunești organizează săptămânal proiectul catehetic „Școala din biserică"

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, continuă în fiecare duminică  proiectul „Școala din biserică". 

  14 Februarie 2023
 • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

  La începutul vacanței de vară, în cadrul Cercului de creație al Parohiei Călimănești II din orașul Călimănești au fost desfășurate activități cu caracter religios, desen, pictură,  jocuri.

  23 Iunie 2022
 • Festivitatea de premiere a Concursului național catehetic „Rugăciunea în viața mea”,

  În seria manifestărilor culturale și educaționale desfășurate cu prilejul Anului omagial și comemorativ 2022 s‑a numărat și Concursul național catehetic „Rugăciunea în viața mea”, organizat la nivelul Patriarhiei Române de Sectorul teologic‑educațional al Administrației Patriarhale. 

  21 Mai 2022
 • Proiectul „Școala din biserică" adresat tinerilor fără posibilități financiare din Parohia Gorunești

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, organizează în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, la Centrul social-Cultural al parohiei, proiectul „Școala din biserică".

  4 Decembrie 2021

Pagini