activități catehetice

 • Proiectul „Școala din biserică" adresat tinerilor fără posibilități financiare din Parohia Gorunești

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, organizează în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, la Centrul social-Cultural al parohiei, proiectul „Școala din biserică".

  4 Decembrie 2021
 • „Sfânta Cruce- simbolul iubirii prin jertfă” - activitate catehetică la Parohia Dozești

    La început de an școlar, prin implicarea doamnei profesoare Ionica Diaconu, la Parohia Dozești s-a desfășurat activitatea catehetică „Sfânta Cruce- simbolul iubirii prin jertfă” .

  21 Septembrie 2021
 • Activități catehetice la Parohia Gorunești

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Gorunești, la inițiativa părintelui paroh Marian Bădulescu, organizează în fiecare duminică la centrul social-cultural al parohiei, proiectul „Școala din Biserică". În cadrul proiectului, copiii participanți, organizați pe grupe, primesc meditații gratuite oferite de profesori de specialitate, la disciplinele Matematică,  Limba română,  Limba  engleză, Limba franceză și Religie.

  10 Septembrie 2021
 • Copiii Parohiei Călimănești I în pelerinaj la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

  Copiii din grupul catehetic al Parohiei Călimănești I, însoțiți de părintele Nicolae Laurențiu Ceaușu și de profesori de la Școala Gimnazială Șerban Cantacuzino din Călimănești, au mers în pelerinaj la Mănăstirea Sâmbăta de Sus și au vizitat mai multe obiective turistice din județul Brașov.

  2 Iulie 2021
 • Activități catehetice la Școala de duminică a Parohiei Galicea

  „Dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele” este noul proiect catehetic al Parohiei Galicea ce a fost implementat la Școala de duminică.
  „Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Comunală Galicea și urmărește cunoașterea tradițiilor, a monumentelor religioase și culturale din localitate, dar și a personalităților ce s-au remarcat pe plan național și local în activități edministrative, culturale și educative”, a subliniat părintele Ioan Tițu.  

  24 Februarie 2021
 • Activitate catehetică în Parohia Câineni I

  Parohia Câineni I, Protoieria Călimănești,  și Școala Gimnazială General David Praporgescu din localitatea Câinenii Mari au organizat joi, 30 ianuarie, o activitate catehetică. 

  31 Ianuarie 2020
 • Întâlnire catehetică în Parohia Zătreni

  Elevi de la Școala Gimnazială Zătreni au participat joi, 30 ianuarie, la o întâlnire catehetică, care a avut loc la biserica Parohiei Zătreni, comuna Zătreni, județul Vâlcea. Întrunirea s-a datorat parteneriatului educațional încheiat între parohie și unitatea de învățământ.

  31 Ianuarie 2020
 • Proiect catehetic la Parohia Valea Bisericii - Orlești

  Parohia Valea Bisericii-Orlești, Protopopiatul Drăgășani, derulează în perioada 29 noiembrie - 07 decembrie 2019, pentru elevii și tinerii din parohie, proiectul catehetic și cultural „Iubește să fii educat!”.

  2 Decembrie 2019
 • Activități catehetice la Școala Gimnazială Mihăești

  Parohia Mihăești I, Protoieria Râmnicu-Vâlcea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Măgura-Mihăești, desfășoară periodic activități cultural-duhovnicești pentru elevi.

  24 Noiembrie 2019
 • Întâlnire catehetică la Parohia Nașterea Maicii Domnului din Horezu

  Parohia Nașterea Maicii Domnului din orașul Horezu a organizat vineri, 14 iunie, la biserica parohială, o nouă întâlnire catehetică cu membrii Centrului de zi Dreptul Simeon din același oraș. Întâlnirea a fost moderată de pr. paroh Constantin Dorel Vulpe, iar tema întrunirii a fost „Sfânta Cruce – altar de jertfă al Mântuitorului și de salvare a întregii umanități”. Părintele paroh le-a vorbit celor prezenți despre semnificația teologică și duhovnicească a Sfintei Cruci, simbol definitoriu al răscumpărării neamului omenesc din păcat. 

  15 Iunie 2019
 • Activități catehetice la Parohia Horezu I

  Marți, 21 mai, Părintele Protoiereu Mihai Cârțan a desfășurat la centrul catehetic al Parohiei Horezu I o nouă activitate catehetică la care au participat elevi și preșcolari de la instituțiile de învățământ din apropierea bisericii.

  21 Mai 2019
 • Bucuria Învierii Domnului exprimată prin cântare la Parohia Horezu I

  Elevi de la Clubul Copiilor din municipiul Horezu au susținut un scurt recital de cântări pascale la biserica cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, a Parohiei Horezu I. Îmbrăcați în costume populare, copiii au participat la Sfânta Liturghie, la finalul căreia, în prezența preotului paroh Mihai Cârțan, protoiereul Protopopiatului Horezu, și a credincioșilor, au exprimat bucuria praznicului Învierii Domnului prin cântările specifice perioadei pascale.

  5 Mai 2019

Pagini