activități catehetice

 • Proiect catehetic la Parohia Valea Bisericii - Orlești

  Parohia Valea Bisericii-Orlești, Protopopiatul Drăgășani, derulează în perioada 29 noiembrie - 07 decembrie 2019, pentru elevii și tinerii din parohie, proiectul catehetic și cultural „Iubește să fii educat!”.

  2 Decembrie 2019
 • Activități catehetice la Școala Gimnazială Mihăești

  Parohia Mihăești I, Protoieria Râmnicu-Vâlcea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Măgura-Mihăești, desfășoară periodic activități cultural-duhovnicești pentru elevi.

  24 Noiembrie 2019
 • Întâlnire catehetică la Parohia Nașterea Maicii Domnului din Horezu

  Parohia Nașterea Maicii Domnului din orașul Horezu a organizat vineri, 14 iunie, la biserica parohială, o nouă întâlnire catehetică cu membrii Centrului de zi Dreptul Simeon din același oraș. Întâlnirea a fost moderată de pr. paroh Constantin Dorel Vulpe, iar tema întrunirii a fost „Sfânta Cruce – altar de jertfă al Mântuitorului și de salvare a întregii umanități”. Părintele paroh le-a vorbit celor prezenți despre semnificația teologică și duhovnicească a Sfintei Cruci, simbol definitoriu al răscumpărării neamului omenesc din păcat. 

  15 Iunie 2019
 • Activități catehetice la Parohia Horezu I

  Marți, 21 mai, Părintele Protoiereu Mihai Cârțan a desfășurat la centrul catehetic al Parohiei Horezu I o nouă activitate catehetică la care au participat elevi și preșcolari de la instituțiile de învățământ din apropierea bisericii.

  21 Mai 2019
 • Bucuria Învierii Domnului exprimată prin cântare la Parohia Horezu I

  Elevi de la Clubul Copiilor din municipiul Horezu au susținut un scurt recital de cântări pascale la biserica cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, a Parohiei Horezu I. Îmbrăcați în costume populare, copiii au participat la Sfânta Liturghie, la finalul căreia, în prezența preotului paroh Mihai Cârțan, protoiereul Protopopiatului Horezu, și a credincioșilor, au exprimat bucuria praznicului Învierii Domnului prin cântările specifice perioadei pascale.

  5 Mai 2019
 • Atelier de pictură și încondeiere a ouălor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Dozești din Protoieria Drăgășani s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Concursului de pictură și încondeiere a ouălor pentru Sfintele Paști.

  29 Aprilie 2019
 • Concursul Județean „Teodor Bălășel”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii al Arhiepiscopiei, în ultima săptămână a Marelui Post, parohia Ștefănești a desfășurat o frumoasă activitate cu tinerii.

  26 Aprilie 2019
 • Activități catehetice în Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

  La Seminarul  Teologic Sfântul Nicoale din Râmnicu-Vâlcea  continuă activitățile catehetice organizate pentru tinerii din Parohia Sfântul Ioan Botezătorul.

  17 Aprilie 2019
 • Activități catehetice la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea au avut loc în seara zilei de 13 aprilie, după săvârșirea slujbei Vecerniei, întâlnirile duhovnicești  „Credința creștin-ortodoxă".

  14 Aprilie 2019
 • Activității catehetice în Parohia Sfântul Ioan Botezătorul dedicate Anului omagial 2019

  Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Râmnicu-Vâlcea desfășoară în cadrul parteneriatului educațional cu Școala Gimnazială nr. 4 o serie de cateheze care propun tinerilor temele  Anului omagial al satului românesc.

  9 Aprilie 2019
 • Activități catehetice cu tinerii în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, mai multe parohii din Protoieria Drăgășani desfășoară programe și proiecte catehetice și filantropice, adresate copiilor și tinerilor din comunitate.

  8 Aprilie 2019
 • Activități în cadrul Proiectului educațional „Maica Domnului – modelul mamei creştine”

  În cadrul parteneriatului încheiat între Parohia Călimănești I și Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești, desfășurat sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Râmnicului, luni, 25 martie 2019, s-au desfășurat activitățile specifice Proiectului educațional „Maica Domnului – modelul mamei creştine” la care au luat parte elevii din clasele a IX-a și a XI-a.

  26 Martie 2019

Pagini