Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud

6 Februarie 2017 / Viața Eparhiei

Luni, 6 februarie, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena,  din cartierul Ostroveni, au avut loc lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care Părintele Protoiereu Ion Dincă a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cuvânt ce a arătat necesitatea conlucrării în vederea intensificării lucrării educaționale și a misiunii social-filantropice desfășurate în cadrul parohiilor. În continuare, Părintele Popa Vasile, coordonatorul cercului pastoral-misionar a prezentat calendarul întrunirilor din anul 2017, propunerile tematice precum și proiectele culturale aflate în desfășurare.

Tema întrunirii, Cinstirea icoanelor în credința și evlavia ortodoxă, prezentată de către Părintele Dinică Augustin Firmilian, a descoperit că „Iconografia Bisericii Ortodoxe nu este numai o simplă artă, ci o artă  teologică  care înfățișează evenimente din istoria mântuirii noastre care s-a făcut prin Hristos Domnul. Întreaga atmosferă picturală în Biserică este dominată de lumina Învierii. Tot conținutul picturii ortodoxe reprezintă un cer și un pământ nou, anume acela al lucrării mântuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos”.

În partea a doua a întrunirii, în contextul Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română au avut loc o serie de dezbateri privitoare la modul în care trebuie să mărturisim și să apărăm credința ortodoxă în societate.

Alte articole despre: