Eşti aici

Slujbă de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu, în Protoieria Drăgășani

15 Iunie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la împlinirea a 129 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, vineri, 15 iunie, la Parohia Adormirea Maicii Domnului din municipiul Drăgășani a fost oficiată o slujbă de pomenire de către  părintele protoiereu Ion Dumitrașcu, împreună cu un sobor de preoți. La final, părintele protoiereu a adresat un cuvânt de învățătură persoanelor prezente la acest moment de rugăciune și re­cu­noștință.

La eveniment au fost invitați reprezentanții instituțiilor administrative, de cultură și învățământ din municipiul Drăgășani, alături de profesori, elevi și binecredincioși creștini.

După slujba de pomenire, părintele Rădulescu Liviu a prezentat aspecte din viața și activitatea poetului Mihai Eminescu.  Eleva Andrada Boerescu a recitat poezia Odă (în metru antic),  părintele Daniel Stoica a susținut o alocuțiune despre caracterul și personalitatea poetului  național, iar eleva Daniela Stoica a recitat poezia La mijloc de codru.  În încheiere, domnul profesor Diaconu Dumitru a vorbit despre Luceafărul poeziei românești și implicațiile profunde ale poeziei sale în toate dimensiunile vieții românești.

Momentul comemorativ a fost încărcat de emoții, copiii  de la școlile din oraș participând la acest eveniment  îmbrăcați în costume naționale, arătând prin aceasta că tradițiile și obiceiurile locului se împletesc profund cu poezia.

Alte articole despre: