Eşti aici

Acţiuni culturale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Vâlcea

19 Ianuarie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, marţi 16 ianurie, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea a avut loc lansarea cărţii „Dincolo de graniţă'' a tinerei Alexandra Valentina Ionică, președinte al Asociației Tinerilor Ortodocși ,,Sfântul Valentin” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, studentă în anul I în cadrul Univerisității ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Sociologie și la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie.

În debutul manifestării, Părintele Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în care s-a arătat că „o profunzime sufletească are întotdeauna o poveste de povestit, un tâlc de arătat, o gândire de împărtăşit. Fără doar şi poate, şi domnişoara Alexandra- Valentina, autoarea cărţii „Dincolo de graniţă'' ne dezvăluie în scrierea sa misterul unei vieţi încercate dincolo de graniţele culturii şi identităţii româneşti, dar făurite în conştiinţa puternică de neam şi ţară. Graniţa Valentinei, cum îmi place să îi spun acestui suflet frumos de copil, a constuit-o întotdeauna meleagul nostru strămoşesc, însă, în mod concret, a rămas oraşul în care Mănăstirea veghează din munte''...

Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul" Vâlcea, fiind prezentat de doamna Zenovia Zamfir, membră a Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea. 

Alte articole despre: