Eşti aici

Campania „DONEAZĂ SÂNGE ȘI BUCURĂ O VIAȚĂ!” derulată în Arhiepiscopia Râmnicului

14 Decembrie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, preoții și credincioșii din Râmnicu-Vâlcea, s-au implicat în campania „DONEAZĂ SÂNGE ȘI BUCURĂ O VIAȚĂ!”, organizată de Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin” și Centrul de Transfuzii Vâlcea.

Preoții şi credincioşii din Arhiepiscopia Râmnicului, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care nu suferă de boli cronice, au fost îndemnaţi să vină alături de noi, în intervalul orar 08:00-10:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină – Vâlcea pentru a ajuta semenii bolnavi, aflați în nevoie, pentru care puțin sânge înseamnă salvarea vieții. Nădăjduim ca implicarea noastră să aducă mai multe persoane care să doneze”, a precizat Viorica Adriana Iancu, Consilier Social.

Campania de donare de sânge se alătură Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române, care a debutat în anul 2013. Prin campaniile de donare de sânge, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge.
Din anul 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional.
Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Aceste operațiuni medicale pot ajuta pacienții care suferă de afecțiuni ce pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe.

Alte articole despre: