Sfinții Daniil și Misail

 • Film documentar. Sfinții Cuvioși Daniil, Misail, Neofit și Meletie

  Filmul documentar a fost realizat de Trinitas Tv cu prilejul canonizării Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu și a Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stănișoara.

  3 Septembrie 2021
 • Viața Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu

  Canonizarea Sfinților Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române oferă credincioșilor posibilitatea cunoașterii nevoințelor și a sfințeniei vieții acestora. Cercetând izvoarele aghiografice păstrate în sihăstriile de pe Valea Oltului, Părintele Ștefan Zară și Părintele Antim Motorga au alcătuit o prezentare duhovnicească a  vieții acestor sfinți, lucrare ce a fost publicată, spre zidirea sufletească a credincioșilor, la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului. 

  5 Octombrie 2020
 • Slujba Vecerniei și Utreniei Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu

  Slujba Vecerniei și Utreniei Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu, în interpretarea Grupului psaltic Tronos  al Patriarhiei Române.

  17 Ianuarie 2017
 • Cântări din Slujba Vecerniei Sfinților Daniil și Misail.

  Corul Tronos al Patriarhiei Române.

  1. Binecuvântarea. Psalm 103.
  2. Fericit bărbatul, gl. 8.
  3. Doamne strigat-am, gl.1.
  4. Stihirile gl.1.
  5. Slavă ... a Sfinților Cuvioși, gl.6.
  6. Și acum..., Dogmatica, gl. 6.
  7. Lumină lină.
  8. La Litie,  stihira idiomelă, gl. 2.
  9. Slavă ... a Sfinților Cuvioși, Și acum, a Născătoarei, gl.5.
  10. Stihirile Stihoavnei, gl. 2.
  11.   Slavă ... a Sfinților Cuvioși gl. 5.
  12. Și acum, a Născătoarei, gl.5..
  13. Acum slobozește. Rugăciunile de trecere.
  14. Troparul, gl.1.

  10 Noiembrie 2016
 • (Audio) Cântări din Slujba Utreniei Sfinților Daniil și Misail

  CD-ul Cântări din Slujba Utreniei Sfinților Daniil și Misail a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Editura Praxis, în interpretarea Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

  2 Noiembrie 2016
 • Sfânta Liturghie și Proclamarea Canonizării Sfinților Cuvioși Daniil și Misail și a Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie

  După slujba de sfințire Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei, și soborul ierarhilor prezenți la sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, au săvârșit Sfânta Liturghie pe scena amenajată în curtea mănăstirii, răspunsurile liturgice fiind date de grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

  28 Septembrie 2016
 • Sfințirea Mănăstirii Antim și Proclamarea canonizării Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu și a Sfinților Cuvioși Meletie și Neofit de la Mănăstirea Stânișoara

  În contextul manifestărilor desfășurate cu prilejul Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, în data de 28 septembrie 2016 va fi săvârșită de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi, slujba de sfințire a Mănăstirii Antim din Râmnicu-Vâlcea și va avea loc Proclamarea canonizării Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu și Meletie și Neofit de la Mănăstirea Stânișoara.

  6 Septembrie 2016