Eşti aici

Noi proiecte catehetice în Protoieria Drăgășani

8 Decembrie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Biroul de Cateheze și Activități cu tinerii din cadrul Protoieriei Drăgășani a propus preoților din parohii un program săptămânal de întâlniri catehetice adresat credincioșilor.

În perioada Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, creștinul-ortodox este chemat la curăție sufletească, prin Taina Sfântă a Spovedaniei, despre care părintele Ion Dumitrașcu de la Parohia Avrămești-Scundu le-a vorbit credincioșilor în cadrul catehezei din sfânta biserică. Despre scopul vieții creștine le-a vorbit celor prezenți la ora catehetică din biserică, părintele Diaconu Constantin de la Parohia Ionești II. 

Alături de pocăință, cealaltă aripă spirituală care ne înalță către Dumnezeu este milostenia. La Parohia Dobrușa, părintele Dragoș Butușină a oferit daruri copiilor din grupa de catehizare care au interpretat un buchet de cântări religioase. Chipuri și modele ale faptei bune și iubirii față de semeni sunt sfinții, gândindu-ne la Sfântul Ierarh Nicolae, Sfânta Muceniță Filofteia sau la Sfânta Cuvioasă Parascheva, fiind îndemnați a urma și noi iubirii milostive a Lui Dumnezeu față de om - cuvinte și învățături dezbătute cu cei prezenți în biserică de către părintele Alin-Marin Văcaru, în cadrul catehezei Sfânta Cuvioasă Paraschiva, ocrotitoare și rugătoare a creștinilor, în vreme ce părintele Gheorghe Popa a susținut la parohia Drăgoești cateheza Prietenia creștină - temelie a filantropiei creștine", a spus părintele Luca-Georgian Sîia, responsabil cu programul de catehizare.

Alte articole despre: