Eşti aici

Cercul pastoral Râmnicu Vâlcea Sud
Cercul pastoral Râmnicu Vâlcea Sud
Cercul pastoral Râmnicu Vâlcea Sud
Cercul pastoral Râmnicu Vâlcea Sud

Cercul pastoral Râmnicu Vâlcea Sud

23 Martie 2016 / Administrativ

În ziua de 22 martie 2016, la biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din cadrul Centrului de instruire pentru Geniu, EOD şi apărare CBRN „Panait Donici“ din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-au desfãşurat lucrãrile cercului pastoral Râmnicu Vâlcea Sud.

În ziua de 22 martie 2016, la biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din cadrul Centrului de instruire pentru Geniu, EOD şi apărare CBRN „Panait Donici“ din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-au desfãşurat lucrãrile cercului pastoral Râmnicu Vâlcea Sud, în cadrul manifestărilor prilejuite de Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Părintele Ion Mihalache a prezentat referatul Catehizarea tinerilor ȋn Biserică oferind auditoriului o abordare bine documentatã a tematicii, reuşind într-o prezentare exhaustivã sã suscite interesul celor prezenţi şi sã ofere o imagine bine conturată asupra necesităţii catehizării credincioşilor şi ȋn special a tinerilor.

La lucrări a participat şi domnul colonel Dan Marin comandantal Centrului de instruire pentru Geniu, EOD şi apărare CBRN „Panait Donici“ din Râmnicu Vâlcea. În deschiderea lucrărilor acesta a precizat importanţa educaţiei religioase pentru tinerii supuşi procesului de instruire militară ȋn contextul ȋn care absolvenţii şcolii pe care o conduce se cer a fi oameni disciplinaţi, ai echilibrului, cu spirit de jertfă pentru valorile naţionale şi profund respect pentru cele morale.

La finalul lucrărilor P.C. Pr. Protoiereu Dincă Ion a mulţumit membrilor cercului pentru participare şi a supus atenţiei o serie de probleme administrative. 

Alte articole despre: