Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Mamu
Duminică, 18 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a noii capele mortuare construită la Parohia Fumureni și a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Mamu.
Sfințirea noii capele de la Parohia Fumureni
Chiriarhul Râmnicului a fost întâmpinat la Parohia Fumureni, în dimineața zilei de duminică, de către Părintele Protoiereu Mădălin Bușagă alături de care s-au aflat preoți din Protoieria Drăgășani, autorități locale, enoriașii Parohiei Fumureni și credincioși de la parohiile învecinate.
Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a capelei cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, construită cu sprijinul Primăriei Comunei Lungești în perioada 2014-2016. Dragostea manifestată față de Biserică precum și sprijinul domnului Dr. Ing. Tiberiu Costea, Primarul Comunei Lungești, pentru buna desfășurarea a activităților liturgice și duhovnicești desfășurate în comunitate au fost răsplătite de către Părintele Arhiepiscop prin oferirea Diplomei omagiale Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.
Sfânta Liturghie la Mănăstirea Mamu
Subliniind importanța continuării lucrării ctitoricești a voievozilor și domnitorilor sfinți, a sfinților ierarhi și a tuturor celor care și-au arătat dragostea față de Dumnezeu prin ridicarea de noi lăcașuri de cult, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie în ctitoria Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Mamu.
În cuvântul de învățătură rostit la pericopa evanghelică a duminicii, Genealogia Mântuitorului, Înaltpreasfinția Sa a precizat: „Cartea neamului lui iisus Hristos nu începe d ela Adam, ci începe de la Avraam, pentru că Avraam este socotit a fi tatăl poporului evreu. Avraam a fost un om drept înaintea lui Dumnezeu, iar după chemarea sa din Urul Caldeii și așezarea în Canaan, Dumnezeu i-a făgăduit că va fi tată a multor popoare și așa s-a și întâmplat.
Avraam a avut un fiu, pe Isaac, căruia i-a lăsat dreptul de moștenire și toată averea sa. Isaac i-a avut pe Isav și pe Iacob. Iacob a avut doisprezece băieți, după numele cărora au fost așezate regiunile din Israel.
Genealogia Mântuitorului este împărțită în trei grupe de câte paisprezece nume. Cele mai importante nume din această genealogie, cu excepția lui Avraam, sunt regele David, pentru că din seminția sa avea să se nască Mesia, și, în cele din urmă, Fiul lui Dumnezeu, Care ia trup omenesc asemenea nouă, coboară din slava Sa, ca să ia asupra Sa păcatele lumii.
Din relaltarea pericopei Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, vedem că numele Lui este Iisus care înseamnă „Dumnezeu este Mântuitorul nostru sau Dumnezeu ne mântuiește”, a subliniat Părintele Arhiepiscop.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la Sfânta Liturghie, îndemnându-i să se pregătească sufletește pentru întâmpinarea Praznicului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.