Eşti aici

Ziua copilului sărbătorită la Școala Ionești

2 Iunie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Constantin Cătălin Diaconu de la Parohia Ionești II a participat la activitățile educative desfășurate la Școala Gimnazială Ionești cu prilejul zilei de 1 Iunie.

Activitatea a fost coordonată de către doamna director Daniela Cârstina, prin implicarea domnului profesor de religie Mihai Buteață și cadrele didactice. Au fost organizate programe artistice, muzică, desen și dezbaterea unor  teme privitoare la formarea duhovnicească și culturală a tinerilor.

Vorbondu-le tinerilor, părintele a precizat că „dialogul, libertatea de exprimare sunt astăzi posibile datorită schimbărilor politice și sociale după anul 1989, care au oferit Bisericii Ortodoxe Române posibilitatea de reafirmare a lucrării educaționale desfășurată în trecut prin înființare de școli elementare și susținerea învățământului superior, prin editarea de manuale, prin susținerea idealurilor naționale în prefețele cărților de cult sau de învățătură bisericească. Libertatea religioasă a determinat și posibilitatea tipăririi manualelor de religie, a catehismelor și a unui număr însemnat de titluri religioase care constituie biblioteci parohiale ori personale. Piața de literatură abundă astăzi de volume în care sunt dezbătute probleme ale educației tinerilor”.

Alte articole despre: