Eşti aici

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita Ministrului Apărării al Republicii Libaneze

27 Noiembrie 2017 / Comunicate de Presă

În ziua de 27 noiembrie 2017, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Excelența Sa domnul Yacoub Riad Al Sarraf, Ministrul Apărării Republicii Libaneze, însoțit de o delegație oficială.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria întâlnirii și a menționat bunele relații dintre Bisericile celor două țări.

Domnul Ministru Yacoub Riad Al Sarraf a declarat că această vizită este un privilegiu pentru domnia sa, care a venit la Patriarhia Română nu doar în calitatea sa oficială, ci și în cea de creștin ortodox.

Cu acest prilej, înaltul demnitar a transmis Patriarhului României salutul frățesc al Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei.

Domnul Yacoub Riad Al Sarraf a semnalat presiunile extreme la care sunt supuse comunitățile creștine din Orientul Mijlociu, a menționat încercările conjugate ale Statului și Bisericii de a le proteja și a solicitat Preafericitului Părinte Daniel intensificarea ajutorului creștin fratern pentru întoarcerea în țară a creștinilor refugiați și reintegrarea lor.

Părintele Patriarh Daniel și-a exprimat solidaritatea cu această nobilă cauză, amintind ajutorul pe care Patriarhia Română l-a acordat anterior creștinilor din Patriarhia Antiohiei. Legăturile istorice dintre cele două Patriarhii trebuie să devină o lumină permanentă pentru cooperarea dintre două Biserici în prezent.

De asemenea, Patriarhul României a afirmat posibilitatea reluării demersului de a primi în Facultatea de Teologie de la București studenți din Liban și din întreaga Patriarhie a Antiohiei.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Alte articole despre: