Eşti aici

,,Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de  4 mai, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat un pelerinaj cu persoane de etnie rromă, la Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Lainici și Mănăstirea Bistrița

În cadrul acestui pelerinaj, credincioșii s-au putut închina la moaștele Sfântului Irodion de la Lainici și la moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița.

„Prin pelerinaj, creștinul depășește dificultăți ale vieții și află în multe situații rezolvarea unor probleme. Există nenumărate cazuri de vindecări miraculoase săvârșite de o persoană sfântă sau o icoană făcătoare de minuni, de rezolvare a unor probleme sufletești și de redescoperire a credinței proprii în sufletul multora, fapt care ține tot de domeniul minunii. În același timp, pelerinajul înseamnă pentru mulți spațiul și timpul în care toți oamenii sunt la fel, în care nimeni nu dorește să arate diferența de condiție socială, bogăție, funcție și altele. Toți sunt în căutarea a ceva ce nu poate fi evaluat în acești termini”, a precizat Părintele Nicolae Dorin Buda.

Alte articole despre: