Noua cancelarie
La parter a fost instalată o fabrică de lumânări, cu un atelier spaţios, o sală de cazane, precum și câteva magazii şi depozite. La etaj au fost amenajate birourile administrative, împărțite pe trei secţii de activitate administativă.
La 1957, în partea de sud a reşedinței arhiepiscopale, la mică distanță de vechea cancelarie, pe locul unor vechi magazii, a fost construită o nouă clădire, cu mai multe spații, cunoscută și sub numele de noua cancelarie.
A fost nivelat terenul și s-a construit o clădire cu etaj. La parter a fost instalată o fabrică de lumânări, cu un atelier spaţios, o sală de cazane, precum și câteva magazii şi depozite. La etaj au fost amenajate birourile administrative, împărțite pe trei secţii de activitate administativă (economică, bisericească şi culturală), în jurul a trei holuri cu ieșire într-un pridvor lucrat în stil românesc, sprijinit pe stâlpi de stejar.
Între anii 1957-2008, în spatele noii cancelarii, pe locul vechilor grajduri, au fost zidite și au funcționat magazii, garaje, ateliere mecanice şi de tâmplărie. Astăzi, pe locul lor a fost amenajat un spațiu cultural, punctat de o cruce sculptată în piatră, de la 1656, din vremea domnitorului Constantin Şerban Voievod, și de un bust al poetului național Mihai Eminescu, inaugurat în ianuarie 2016.