Proiecte filantropice și catehetice în parohii din Protoieria Drăgășani
Parohiile din cadrul Protoieriei Drăgășani, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub coordonarea Biroului de Cateheze și Activități cu tinerii, desfășoară în această zile premergătoare praznicului Nașterii Domnului, proiecte filantropice și întâlniri catehetice cu copiii și tinerii.
Parohii din cuprinsul Protoieriei Drăgășani deruleazădiferite activități social-filantropice și catehetice pentru copii, tineri și adulți.
„Una dintre activitățile derulate în cuprinsul Protoieriei Drăgășani, a fost organizată de părintele Mihai-Gabriel Făurar, de la parohia Rusănești, care le-a propus copiilor din grupul catehetic parohial o serie de întâlniri periodice în biserică, având ca temă de discuții și activități formarea virtuților creștine. Cu multă dragoste, au fost primiți la acest program și copiii beneficiari ai Centrului Multifuncțional Fârtățești cât și cei din clasa a II-a D de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni. Totodată, toți copiii care participă la pregătirea programului de colinde au primit daruri din partea Comitetului Parohial.
De asemenea, în virtutea parteneriatelor de colaborare dintre parohie și școală, preoții Vasile-Narcis Istrate de la parohia Zăvoieni-Măciuca și Cristian Florescu de la parohia Mamu-Mădulari organizează întâlniri catehetice cu tinerii în biserică, pentru pregătirea programelor de colinde. Tineri prezenți au primit la sfârșitul activităților din partea preoților cărți de rugăciune, iconițe și dulciuri primite.
Tot în această perioadă, parohia Valea Bisericii-Orlești și parohia Giulești desfășoară proiectul catehetic și filantropic «Colinde, colinde... vestiți și dăruiți!», în cadrul căruia sunt organizate în biserică colecte cu rechizite, haine și alimente pentru persoanele bătrâne, singure și bolnave”, a precizat părintele Luca-Georgian Sîia, reprezentant al Biroului de Cateheze și Activități cu tinerii în Protoieria Drăgășani.
Activitățile organizate de parohii pentru copii au menirea de a-i conștientiza de semnificațiile duhovnicești ale colindelor.
„Fără urmă de îndoială, putem spune despre colind că este creație nesfârșită a iubirii de Dumnezeu. Bucuria de a vedea copiii și tinerii implicați în propovăduirea prin cântare a Nașterii lui Iisus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru, este și ea nesfârșită. De aceea, propunem preoților să dedice timp și implicare în cadrul programelor catehetice cu credincioșii, spre a duce mai departe tradiția creștinească a colindului, devenind mai iubitori și milostivi față de cei din jurul nostru”, a spus părintele protoiereu Daniel Bîrneață.